6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAPGİAD'dan elektrik zammına tepki

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, elektriğe gelen yüzde 21’lik zammın çok yüksek olduğunu belirterek, “Bu zam sanayici ve vatandaşları zor durumda bırakacak” dedi.


Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde petrole yüzde 100 oranında, elektriğe de yüzde 30 oranında zam yapıldığını hatırlatarak, vatandaşın bu zamlar karşısında tedirgin olduğunu belirtti. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Burada esas amacın elektrikte tasarrufun sağlanması” açıklamasının da doğru bir açıklama olmadığını savunan Mutafoğlu, “Eğer amaç elektrikte tasarrufu sağlamaksa bu zamla olmaz. Vatandaşı bilinçlendirerek ve eğiterek sağlanabilir. Hatta bazı bölgelerde kaçak elektrik kullanımının önüne geçerek de olur. Zaten insanlar ihtiyaçları kadar elektrik kullanıyorlar. Yapılan zammın yüksek olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.


Elektrik zammının istihdamı ve üretimi olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çeken Mutafoğlu, enflasyonun ve faizlerin tekrar yükselme trendine geçeceğini vurguladı. Ocak ayında konutlarda yüzde 15, sanayide ise yüzde 10 olmak üzere yine zam yapıldığını hatırlatan Mutafoğlu, bu yıl içerisinde ikinci kez gelen zammın halk tarafından tepkiye karşılandığını kaydetti.


Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere, dernek ve oda yetkililerinin ikinci kez yapılan zamma tepkisiz kalmayacaklarını dile getiren Mutafoğlu, yılın ilk 6 ayında yüzde 30’un üzerinde yapılan zammın tepkilere neden olacağını bildirdi.


Zam yapılırken günümüz hayat şartlarının dikkate alınarak hazırlanması gerektiğini ifade eden Mutafoğlu, "İşsizliğin en yüksek olduğu bir dönemde elektriğe yapılan zam, hem tüketiciyi hem de üreticiyi olumsuz yönde etkileyecektir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 15:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?