6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAPSHOES Kış Fuarı açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen "Kış Ayakkabı, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı GAPSHOES 2008", Gaziantep Orta Doğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açıldı.


Fuarın açılışına; Gaziantep Vali Vekili Mehmet Okur, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci ile çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.


Fuarın açılışında bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, 6 yıldan beri şubat ayında yaptıkları GAPSHOES Kış Fuarı'nı sektörden gelen talep doğrultusunda yaz aylarında yapma kararı aldıklarını söyledi. Fuarın bu yıl ilk kez yaz ayında düzenlendiğini belirten Koçer, ilklerin her zaman zor olduğunu kaydederek, "Bundan sonraki yıllarda fuarımız daha güzel olacaktır. Fuarın ikinci ve üçüncü seneleri daha başarılı olacaktır" dedi.


Gaziantep'in fuarlar şehri olduğunu ifade eden Koçer, şehirde düzenlenen fuar çeşitlerinin arttığına dikkati çekti. Gelecek yıl yapılacak Irak Uluslararası Fuarı için şimdiden çalışmalara başladıklarını kaydeden Koçer, Uluslararası Irak Fuarı'nın gelecek sene daha farklı olacağını dile getirerek, "Fuarlarımız çeşitlenerek devam edecek. Çok yakın zamanda Irak Uluslararası Fuarı'nın üçüncüsünü gerçekleştirdik. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile geçtiğimiz günlerde Bağdat'ta birlikteydik, 2009 yılının Irak Fuarı'nın yine Gaziantep'te açılmasıyla ilgili kesin karar alındı. Çalışmalara şimdiden başladık. Bu sefer çok daha farklı bir organizasyon hedefliyoruz" diye konuştu.


GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Gaziantep'te herkesin birlik ve beraberlik içerisinde üzerine düşeni yaptığını belirtti. Aslan, "Gaziantep, Türkiye ve dünyadaki ekonomik sıkıntılara rağmen büyüyen bir şehir. Gaziantepli olmanın ruhunu hiç unutmadan en zor şartlarda en iyiye ulaşmak, yılmadan üretmek ve dünya pazarlarına daha fazla açılma gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
Gaziantep Vali Vekili Mehmet Okur da Türkiye'de ayakkabı ve yan sanayi sektöründe Gaziantep'in önemli bir merkez olduğunu ifade ederek sektörde 700'e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini, GAPSHOES Fuarı'nın sektöre canlılık ve yeni pazarlara açılma imkanı kazandıracağını dile getirdi.


4 gün açık kalacak fuarda İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Hatay, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden ve Suriye'den katılan firmalar stant açtı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 16:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?