4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri

Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen 'Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 46. buluşması Gaziantep'te yapıldı.


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, aile işletmelerinde değişim ve kurumsallaşmanın yöntemleri, Türkiye'nin makro ekonomik verileri ve yeni rekabet ortamında şirketler ile ülkelerin zenginleşmesi için alternatif büyüme modeli ayrıntılı olarak tartışıldı.

Toplantının açılışını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgay Gönensin, "Gaziantep artık, ülke ortalamalarının çok üzerine çıkmayı başarmış, ekonomimizin en önemli lokomotiflerinden biri. Birçok ilimizin
henüz gündemine bile girmeyen, markalaşma, inovasyon, global ticaret, sürdürülebilirlik gibi birçok konuda, uzun bir yol katetti" dedi.


Gaziantep Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) 2 yılda Ar-Ge projelerine 1 milyon dolar finansal destek sağlamasını ve Gaziantepli firmaların uluslararası platformda ürünlerinde Gaziantep logosunu kullanmasını örnek gösteren Gönensin, "Gaziantep, birçok ilimizde gördüğümüz gibi kolaycılığa kaçmıyor. Her şeyi devletten beklemeksizin, girişimciliği her alanda geliştirecek mekanizmaları oluşturarak, sorunlarına gerçekçi çözümler üretmenin peşinde. Gaziantep, artık ortalamanın çok üstüne çıkardığı çıtayı, daha da yükseltmek için çalışıyor" diye konuştu.


2002 yılından bu yana ikinci kez Gaziantep'te yapılan toplantıda, Dünya Gazetesi Genel Yönetmeni Osman Saffet Arolat'ın yönetiminde, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgay Gönensin, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in açılış konuşmalarının ardından, İnsan Kaynakları ve Yönetim Uzmanı Dr. Uğur Tandoğan, FED Training Başkanı Prof. Dr. Arman Kırım ve Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat birikimlerini paylaştı.


Toplantının sonundaki "Gaziantep Ekonomisi" başlıklı panelde, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Prof. Dr. Arman Kırım ile Dr. Uğur Tandoğan, Gaziantep ekonomisinin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler verdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 05:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?