6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GASKİ: Sularımız sağlıklı

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), kente verilen içme suyunda sağlığa etki edecek herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

GASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı büyük şehirlerin içme sularında arsenik ve ağır metallerle ilgili sorunlar yaşandığının basında yer aldığı, Gaziantep'in içme suyu kaynakları ve şehir şebekesinin kontrolünün, GASKİ Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sürekli yapıldığı belirtildi.

Ekipler tarafından alınan su numunelerinin analizlerinin GASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma Tesisleri laboratuarlarında yapıldığı ve analiz sonuçlarına göre başta Arsenik olmak üzere tüm metallerin sudaki konsantrasyonunun TS266 İçme ve Kullanma Suları Standardına ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'ne uygun olduğunun tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"GASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından özel kuyulardan numune alınıp laboratuarlarımızda fiziksel , kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. Bu analiz sonucuna göre sağlığa zararlı olan sular hakkında ilgili şahıslara derhal bilgi verilerek suların kullanılmaması konusunda uyarılmaktadır. Ancak zaman zaman numune alırken bazı meskenlerde numune alma konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Halkımızın numune alma sırasında ekiplerimize yardımcı olmasını ve bu konuya daha duyarlı davranmasını rica ederiz. Yapılan analiz sonuçlarına göre içme suyunda sağlığa etki edecek herhangi bir parametreye rastlanmamıştır."

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?