4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GASKİ köylerin su sorununu çözüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye sorumluluk sınırları içerinde yer alan belde ve köylerin eksik kalmış içme suyu, sondaj, içme suyu şebeke, depo ve kanalizasyon şebeke ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 1,5 Milyon YTL yatırım bedelli olarak ihalesi yapılan projenin çalışmalarına başladıklarını belirtti. İçme suyu sondaj çalışmaları sonucunda Yığınlı, Damlacık, Üçgöze, Durantaş köylerinde derin kuyu sondajları açıldığını kaydeden Güzelbey, kuyuların şebeke bağlantıları, enerji nakil hatları ve motopomp çalışmalarının ise en kısa zamanda tamamlanarak işletmeye açılmasının planlandığını ifade etti.

Güzelbey, şunları söyledi: "Köylerde başlattığımız içme suyu çalışmaları kapsamında, Burç Belediyesi, Gülpınar Köyü, Akpınar, Ufacık, Bağlarbaşı, Işıklı, Bayramlı köylerinin eksik olan içme suyu şebekelerini tamamladık ve bu hatlara su verdik. Işıklı ve Sarıbaşak köylerinde içme suyu deposu çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalarımız içme suyu şebeke ve depo eksiği bulunan köylerimiz bitinceye kadar devam edecektir. Köylerimizde devam eden alt yapı çalışmaları kapsamında Sarıt, Muhacirosman, Burçkarakuyu, Sam, Boyno ve Gülpınar köylerinin eksik kanalizasyon şebeke hatlarını tamamladık. Kanalizasyon şebeke eksiği bulunan diğer köylerimizde çalışmalarımız sürmektedir. Günümüz teknoloji çağında içme suyu olmayan, asfaltı bulunmayan, alt yapısı eksik köylerimiz ülke olarak şehir olarak bize yakışmaz. Tüm bu eksikliklerin giderilmesi için kolları sıvadık, çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 15:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil ÖZER IP: 88.224.36.xxx Tarih : 21.08.2007 17:01:28
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başarılarının devamını diliyoruz.