6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GASKİ'den su tasarrufu çağrısı

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, bu yıl su sorunun yaşanmayacağını ancak ilerleyen yıllarda ikinci bir projeye ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.


GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, yaptığı açıklamada, bu yıl su sıkıntısının yaşanmayacağını belirterek, "Son iki yılda yağışların azalması ve kuraklığın artmasıyla birlikte Türkiye'nin bir çok bölgesinde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Biz bu sıkıntıları yaşamamak için çeşitli önlemler aldık. Bunların başında da kentimizin su ihtiyacını karşılayan Kartalkaya Barajı'na Göksu'dan takviye yaparak su seviyesini yükselttik. Şuanda Kartalkaya Barajında 75 milyon metre küp su bulunmaktadır. Buda barajın yüzde 40'lık oranına tekabül etmektedir. Bize pahalıya mal olan bu takviye sayesinde kentimiz su sıkıntısı yaşamayacak" dedi.


Tasarruflu su kullanımının geç kalınmadan uygulanması gerektiğini hatırlatan Uslusoy, "Vatandaşlarımız genelde suyu tasarruflu kullanmamaktadır. Bir çok kentte örneklerini gördüğümüz gibi su seviyesi en asgari seviyeye geldikten sonra halk tasarruflu su kullanma konusunda duyarlı davranmaya çalışıyor. Önemli olan bu tasarrufu daha önceden uygulamaktır. Önümüzdeki yıllar için mutlaka alternatif su projeleri olması gerekiyor. Ekip olarak bunun projelerini hazırlıyoruz. Halkımızdan tek beklentimiz suyu tasarruflu kullanmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 15:47:23
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 19:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?