4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gasp çetesini 'Şimşek' çarptı

Gaziantep ve Şırnak'ta gasp yaptıkları iddia edilen 6 kişi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Operasyonlarda zanlıların gaspta kullandıkları silahlar, malzemeler ve polis elbisesi ele geçirildi. 

Alınan bilgilere göre, Gaziantep ve Şırnak'ta meydana gelen gasp olaylarıyla ilgili olarak çalışma yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gasp zanlılarına yönelik 'Şimşek' adlı operasyon düzenledi. 

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda Gaziantep'te 5, Şırnak'ta ise 1 kişi yakalandı. Gözaltına alınan Seyit Ş. (29), Mehmet Ali B. (55), Ergün K. (37), Mehmet B. (29), Fevzi K. (25) ile Ömer T. (30) adlı zanlıların sorgularında 18 Ekim 2006 tarihinde Gaziantep Milli Egemenlik Bulvarı üzerinde bir marketin veznedarından silah zoruyla 20 bin YTL gasp edilmesi, 7 Şubat 2007 günü Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bir şirkete ait aracın gasp edilmesi, 15 Şubat 2007 tarihinde KÜSGET sanayi sitesi içerisinde bir işyeri sahibinin polis kıyafeti kullanılarak silahla telefon ve parasının gasp edilmesi, 22 Şubat 2007 tarihinde Cengiztopel Caddesi üzerinde bir sigara firmasına ait aracın silahla gasp edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri bildirildi. Yakalanan zanlıların Gaziantep Değirmiçem Mahallesi'nde bulunan bir banka şubesini soyma planı yaptıkları, bu konuda da keşif ve çalışmalar gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlıların ayrıca, Şırnak'ta bir kuyumcu firmasına ait aracı gasp etmek için iki kez bu şehre gittikleri de tespit edildi. 

Şırnak ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 6 zanlıyla birlikte ele geçirilen, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait 20 mermi, 1 adet kelepçe ve anahtarı, trafik polisi şapkası, lacivert renkli mont, kar maskesi, eldiven, döner bıçağıyla 1 adet sahte kimlik, Emniyet Müdürlüğü salonunda sergilendi. Zanlılar, yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 15:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?