6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gazeteciler eylem yaptı

Gaziantep'te yerel gazete, televizyon ve ulusal basın çalışanları, geçtiğimiz günlerde bir basın mensubunun Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi önünde tartaklanmasını protesto etti.

Geçtiğimiz hafta yerel bir televizyon kanalında çalışan kameramanının, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin özel güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında yaşanan kavgayı görüntülemeye çalıştığı sırada güvenlik görevlileri tarafından tartaklandığı iddia edilmişti. Yaşanan olaya tepki göstermek isteyen yerel gazete, televizyon ve ulusal basın çalışanları, hastane önünde bir araya geldi. Acil servis önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, kamera ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak alkışlı eylem yaptı.

Basın mensupları adına kısa bir açıklama yapan yerel gazete muhabiri Bülent Öner, olayı kınadıklarını belirterek, "Burada toplanmamızın amacı, sadece görevini yapmaya çalışan bir arkadaşımızın haksız yere saldırıya uğramasıdır. Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan bu arkadaşımız, görevini yaparken zor durumda kalmıştır. Vali Süleyman Kamçı bu olaya el koymuştur. Bu olayın üzerine gideceklerini ve basın mensuplarının haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması için gerekli girişimlerin yapılacağını umuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?