6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gazetecilerden Siyah-beyaz protesto

Gaziantep'te yerel olarak yayınlanan Gaziantep Bulvar Gazetesi, TBMM gündeminde görüşülen Kamu İhale Yasası'na birinci sayfasını siyah-beyaz yayınlayarak protesto etti.


Gazetenin ilk sayfasını yalnızca “Gazetemi kapatma, Anadolu'yu karanlıkta bırakma” yazısı ile çıkan Gaziantep Bulvar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Demet Şerbetçi, mecliste görüşülen yasa ile Anadolu'da yayınlanan tüm gazetelerin kapanacağını ve Anadolu'nun karanlığa sürükleneceğini ifade etti.

Demet Şerbetçi, TBMM gündeminde görüşmeleri devam eden yasanın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini belirterek, ”Anadolu insanı kendi şehrinin gündemini yerel gazetelerden takip ediyor ve bilgi sahibi oluyorlar. Ancak çıkarılacak olan Kamu İhale Yasası ile yerel gazetelerin tek dayanağı olan resmi ilan hakları ellerinden alınacak ve gazetelerin tamamı kapatılacak. Böylece hem Anadolu'da yaşayan insanlar gündemden habersiz kalacak ve hem de yerel gazetelerde çalışan binlerce basın mensubu işsiz kalacak. O nedenle görüşmeleri süren yasanın geri çekilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu arada, yasanın gündeme gelmesinden itibaren bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler, yasayı ağır bir dille eleştirmiş, yasanın geri çekilmesi yönünde kamuoyu oluşturmuştu.

..
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?