4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gazi şehrin madalyası nerede

Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesi nedeniyle 1921’de "gazi"lik unvanı alan Gaziantep, sır olan İstiklal Madalyası’nın peşine düştü. 

Belediye ve valilik didik didik arandığı halde madalya bulunamayınca AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, madalyanın izini Ankara’da sürme kararı aldı.

Ancak madalyanın hiç alınmamış olabileceği kanaatine vardı. Çünkü madalya verildiğine dair hiçbir resmi belgeye rastlanmadı. Antep’in de o dönem Maraş’ın "kahraman" unvanıyla onurlandırılmadan önce aldığı madalya gibi bir madalya aldığı sanılıyordu.

KENT KARIŞTI

2 yıl önce, Gaziantep’te yayınlanan Beyaz Sayfa isimli yerel gazetede, madalyanın kaybolduğu iddiaları yer alınca şehir karıştı. Hatta iddiaları köşesinde işleyen eski gazeteci Yusuf Ağar, belediyenin eski binasında madalyayı bizzat gördüğünü öne sürdü. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbay soruşturma başlatırken, eski başkan Celal Doğan ise "Madalya vardı da biz mi yedik" dedi. 

Bu arada geçen ay Gaziantep’te haftalık olarak yayınlanan Telgraf Gazetesi "Madalyamızı istiyoruz" sloganıyla kampanya başlattı. 

Şehrin tüm temsilcileri, gazilik unvanı verilişinin 86’ncı yıldönümü olan 8 Şubat’ta madalyayı alma amacında olduklarını açıkladı.
Şehriban OĞHAN / Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 09:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?