6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep, şehitlerini uğurluyor

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit düşen Gaziantepli Mehmet Koç ve Mehmet Gidiş için düzenlenen askeri törende, gözyaşları sel oldu.


Asri Mezarlık'tan alınan iki şehidin cenazesi, askeri törenin düzenleneceği Ulu Camii'ne getirildi. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun bulunduğu camiye gelen şehitlerin yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mehmet Koç'un ailesinden bazıları sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçirenlere alanda bulunan sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehit Mehmet Koç'un annesi Fatma ve kız kardeşi Hacer ile babası Ali Koç tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulurken, o sırada camiye gelen Şehit Mehmet Gidiş'in ailesi ise Kürtçe ağıtlarla törene katılanların yüreklerini dağladı. Şehit Mehmet Gidiş'in tabutuna sarılan yakınları, uzun süre gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdi. Askeri görevliler, Gidiş'in yakınlarını tabutun başından uzaklaştırmakta güçlük çekti. Şehit Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.


Batmanlı ve Kürt olan ve uzun yıllardır Gaziantep'te ikamet eden Mehmet Gidiş'in ağabeyi Servet Gidiş ise üzerinde Atatürk'ün resminin de bulunduğu Türk bayrağını tören alanına asarak, "Kahrolsun PKK. Kimse bu ülkeyi bölemez. Türk, Kürt, Laz herkes kardeştir. Kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez. Bir Mehmet gider, bin Mehmet gelir" diye konuştu.


Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Ulu Cami'ye gelerek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Bakan Şimşek'i karşılarında gören şehit Mehmet Gidiş'in ailesinden bir kişi, "Bu savaş bitsin, size yalvarıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 13:32:23
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 14:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
imam kaya IP: 78.187.104.xxx Tarih : 29.07.2008 11:17:58

öncelikle şehitlerimize ALLAH'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum bir GAZİANTEP'li olarak derin üzüntü duydum ALLAH ailelerine sabır versin herkesin dediği gibi terörün kökü kazılacak ve bunu tüm dünyaya duyuracağız tüm GAZİANTEP'in başı sağolsun.