6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep, şiddeti artırdı

Gaziantep Barosu Adli Yardım Bürosu Sorumlusu Avukat Nuriye Nehir, 2008 yılı içerisinde en çok şiddete maruz kalan kadınların başvuruda bulunduklarını söyledi.


Nehir, yaptığı açıklamada, yapılan başvurularda boşanma, nafaka ve babalık davalarının yanı sıra en çok başvurunun şiddete maruz kalan kadınlardan geldiğini belirtti. Kenar mahallelerde yoksul ailelerin genellikle Adli Yardım Bürosu'na başvurduğunu kaydeden Nehir, adını bile duymadığı bir çok mahalleden ücretsiz dava açılması yönünde talep aldıklarını söyledi. Güzelvadi, Çıksorut, Ulaş ve değişik mahallelerden insanların adli yardım alabilmek için başvuruda bulunduklarını ifade eden Nehir, "Bu mahallelerde resmi nikahlı aile çok nadir. Kadınlar bu bölgelerde daha fazla aile içi şiddete maruz kalıyor. Birçok kadın ise resmi nikah olmadığı için babalık davası açabilmek için bize başvuruda bulunuyor. Bunun yanında ekonomik sorunlar nedeniyle boşanma davalarında önemli bir artış görülüyor" dedi.

Gaziantep'te kurulan kadın sığınma evine mağdur kadınların gönderildiğini de hatırlatan Nehir, "Kadın Sığınma Evi'ne şiddet gören kadınlar gönderiliyor. Aile içi şiddet gören kadınlar adli tatile rağmen başvurularını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilemiyor. Aile içi şiddetin yoğun olduğu Gaziantep'te yapılan birçok sosyal içerikli çalışmaya rağmen kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor. Bize şiddet gördüğü için başvuran çok sayıda kadını yeni açılan Kadın Sığınma Evi'ne gönderiyoruz. Kadınlarımız burada 3 ile 6 ay arasında kalarak kendi kararları doğrultusunda yaşamlarına şekil veriyorlar. Gönüllü avukatlarımız sayesinde değişik sorunlarıyla karşımıza gelen insanlarımızın sorunlarını açılan davalarla çözmeye çalışıyoruz. Bünyemizde görev yapan tüm avukat arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?