6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep buluşması etkinlikleri

Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu tarafından, 2. Büyük Gaziantep Buluşması kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin anlatıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepliler Dernekleri Federasyon Başkanı İnal Aydınoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Beledieye Başkanı Metin Özkarslı, Ses Sanatçısı Melda Duygulu, kanun sanatçısı Halil Karaduman ve Oraganizasyon Sorumlusu Mahmut Tanyol katıldı.

Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu'nu tarafından gerçekleştirilen 2. Gaziantep Buluşması kapsamında yapılacak olan etkinliklerin anlatıldığı basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başakanı Asım Güzelbey, Gazianteplileri kendi memleketlerinde ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Güzelbey, "Bu organizasyon sayesinde Gaziantep'e manevi bağlarla bağlı olan ve Gaziantep özlemiyle yaşayan çok değerli hemşehrilerimize Gaziantep'te yapılan değişiklikleri anlatma fırsatı bulacağız. Bunun yanı sıra kendilerinin çok değerli görüş ve düşüncelerinden istifade edeceğiz. Çünkü Gazianteplilerin ayrı bir özelliği vardır. Türkiye'nin her tarafında oturan hemşehrilerimiz aslında birer fahri elçidir. Gaziantep'e de katkıları halen devam etmektedir" dedi.

Gerçekleştirilen organizasyonlarla Gazianteplileri bir araya getirmeyi planladıklarını ve ileriye dönük çalışmalarının devam ettiğini belirten Gaziantepliler Dernekleri Federasyon Başkanı İnal Aydınoğlu da, "Türkiye'nin her tarafında çok değerli insanlarımız var. Bu insanların hepsinin Gaziantep'teki okullardan mezun olduğunu ve çok iyi yerlere geldiğini biliyoruz. Herkesin de bu insanların farkına varması ve onlara büyük bir değer olduklarını hissettirmesi gerekiyor. Bu insanlar tanıtılmalı, anlatılmalı ve Gaziantep insanı bu insanlarla gurur duymalı. Hedefimiz bu insanların bir bütün halinde bir araya gelmelerini sağlamak ve Gaziantep'te bulunup aynı duyguyu, aynı düşünceyi, aynı inancı birlikte paylaşabilme ortamını oluşturmaktır'' diye konuştu.

5 gün sürecek olan 2. Gaziantep Buluşması etkinliklerinin bu akşam başlayacağı, etkinlikler çerçevesinde ünlü sanatçıların konserleri, kültür gezileri, açılışlar ve sempozyumların düzenleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?