6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Gaziantep cazibe merkezi olacak'

Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Bozkurt, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı "GAP Eylem Planı" hakkında değerlendirmede bulundu.


Bozkurt, GAP Eylem Planı'nın Gaziantep'e ve bölgeye neler kazandıracağı konusunda görüşlerini belirttiği açıklamasında, "Gaziantep öncelikle çevre illerdeki yatırım teşvik tedbirlerinden oluşan haksız rekabetten kurtulmak istiyordu. Beklentimiz buydu. 2009 yılında Gaziantep cazibe merkezi olacak. Kalkınma ajansı kurulacak. GAP İdaresi Başkanlığı bölgeye gelecek. Belki Gaziantep'e gelebilir. Gaziantep Üniversitesi'nde teknopark projesi yapılacak. Bugüne kadar Gaziantep'te GAP ile ilgili en ufak bir çalışma olmadı. Çünkü projenin somut hiçbir ayağı Gaziantep'te değildi. Kalkınma ajansı Türkiye'de Samsun, Konya, Erzurum, İstanbul, Van, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin illerinde kurulacak. Bu Gaziantep'e mahsus bir şey değil. Mersin, İzmir ve Adana'da 2006 yılında uygulanmış projeler. Gaziantep için geç kalınmıştır. Cazibe merkezleri ile ilgili bir somut durum yoktur. Yerel halkın o ilde tutulması ve o ile göçün hızlandırılmasını amaçlamaktadır. Zaten, Gaziantep yeterince göç almaktadır.

Bugünkü konumuyla cazibe merkezinin Gaziantep'e sağlayacağı bir fayda yok. Her şeye rağmen plan okunduğu gibi uygulanırsa bölgeye çok katkı sağlayacaktır. Gaziantepli sanayici her türlü zorluğu aşacak güçtedir. AR-GE ile, markayla ve profesyonel yönetim anlayışıyla işini geliştirmeye devam etmelidir" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?