4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantep el sanatları festivali

Gaziantep'in merkez ilçelerinden Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen El Sanatları Festivali'ne Mısır'dan getirilen el sanatları eserleri damgasını vurdu. 

Mısır'dan gelen Hüsamettin Tantaw'ın M.Ö. 3300 yıllarında bulunan papirüs kağıdına yaptığı el işlemeler ile kraliçe Kleopatra'nın gerdanlığının yeraldığı eserler ile katıldı. 

Fuarı gezenlere papirüs kağıdına yapılan işlemeler hakkında bilgi veren Tantaw, "Papirüs ağacı Latince Cyperus papyrus denilen papirüsgiller familyasından, nemli ve sıcak ortamları seven bir ağaçtır. Genellikle sadece Mısırda yetişen bu bitkiyle kağıtlar üretilerek el sanatları işlenir. Yaklaşık 15 gün büyük bir titizlikle işlemleri devam eden çalışmaların ardından hazırlanan bu figürler satışa sunulur. 25 YTL değerinde olan bu sanat eserleri sadece Mısır'da üretilmektedir" dedi. 

Mısırlı el sanatları ustası Tantaw, Kraliçe Kleopatra'nın gerdanlığının da büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Mısır el sanatlarında en gözde olan Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın gerdanlığını 50 YTL' ye satıyoruz. Yine bu gerdanlığı yapmak için uzun uğraşlar veriyoruz. 

Festivalde ilgi gören bu gerdanlığa ilgi çok ama fiyatı yüksek olduğu için alıcısı pek bulunmuyor. Bunlar gibi bir çok yöresel takı, süs eşyaları gibi bir çok eserlerimiz var. 1 ay süresince burada bunları sergileyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?