6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep Endüstri Fuarı kapılarını açtı

Gaziantep Endüstri Fuarı Orend, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını sanayicilere açtı. Açılışı renklendiren robot görünümlü insan, fuarın ilgi odağı oldu.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılışı yapılan Gaziantep Endüstri Fuarı Orend'e Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 80 firma katıldı. 4 bin metrekarelik alanda kurulan fuarın 3 gün süreceği belirtildi.

Bu arada etkinliklerin de düzenlendiği fuarın açılışına gelen robot görünümlü insan, ilgi odağı oldu. Katılımcı işadamları hiç kıpırdamadan duran robot görünümlü insanı cep telefonlarına kaydetmeye çalıştı. Davetliler, canlı robotla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, ülkeye adını sanayi kenti olarak duyuran Gaziantep'in hızla büyüdüğüne işaret ederek, "Gaziantep, Türkiye genelindeki sanayi yatırımının yüzde 4'ünü, küçük sanayi sitesi alanında yüzde 6'sını kapsamaktadır. Kentimiz bu yapısıyla küçük orta işletmecilik başta olmak üzere sanayi sektörü, dinamik iş gücü ve ulaşım imkanlarıyla önemli bir ihracat merkezi haline gelmiştir. Her alanda gelişen ve büyüyen Gaziantep'te endüstri fuarının da açılması büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ise Gaziantep'in fuarlar şehri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, "7 yıldır aralıksız olarak düzenlediğimiz organizasyonlarla fuar merkezi olma yolunda önemli kazançlar elde ettik. Bugün geldiğimiz noktada sadece Gaziantep'in değil, bölgenin fuar merkezi haline geldik. Düzenlediğimiz fuarlar sadece sanayimize katkı sağlamakla kalmıyor, hizmet sektörünü geliştiriyor ve şehir tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Açılışını yaptığımız bu fuar 3 milyar dolar ihracat hedefleyen ve ihracatının yüzde 92'si sanayi ürünlerinden oluşan Gaziantep'in endüstri sektöründeki açılımı için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Hızla globalleşen dünya üzerinde Türkiye'nin büyük bir değişim süreci yaşadığını da anlatan Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ekonomisi artık eskiye göre daha güçlü bir yapıda ama dünyadaki değişim inanılmaz bir hızla devam ediyor. Türkiye, ihracatlarına cevap verebilecek güçlü bir sanayi politikasını bir an önce hayata geçirmeli, hem iç hem de dışarıdaki değişimi gözleyerek alacağı tedbirlerini uygulamalıdır" diye konuştu.

Protokol üyelerinin kurdeleyi kesip açılışı yapmasının ardından, davetliler firmaların stantlarını gezerek ürünleri inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?