6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep fotoğrafları sergisi

Araştırmacı-yazar merhum Oğuz Göğüş tarafından derlenen Cumhuriyet Dönemi'nin ilk yıllarındaki Gaziantep'i gözler önüne seren fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nda açılan fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor. Oğuz Göğüş tarafından çekilen ve çeşitli arşivlerden alınan siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ile Oğuz Göğüş'ün kızı Zülal Atay yaptı.

GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Oğuz Göğüş'ün geride birçok eser ile büyük bir arşiv bıraktığını kaydederek, "Gaziantep kültür tarihi için büyük önem taşıyan merhum Oğuz Göğüş'ü hepimiz rahmetle anıyoruz. O, hepimizin yakından tanıdığı ve Gaziantep kültür tarihinin önemli isimlerinden birisidir.

Onun büyük emeklerle derlediği ve bizlere miras bıraktığı Gaziantep'in özellikle Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan fotoğraflarından oluşan bu serginin okullarımızda açılmış olması, bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bu sergide yer alan fotoğraflar Gaziantep'in özellikle yakın tarihine ışık tutan, karanlıkta kalmış birçok özelliğini aydınlatan eserlerdir. Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar gelişen Gaziantep'i gözler önüne seren bu sergi aynı zamanda Gazianteplilerin kentlerine olan bağlılıkları, ulusal kalkınma hamlesinde üstlendikleri rollerin görülmesi açısından da büyük önem taşımaktadır" dedi.

Oğuz Göğüş'ün kızı Zülal Atay ise GKV gibi köklü bir kuruluşta böyle bir sergi açmanın kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, babasının eğitime büyük önem verdiğini ve öğrencilerin özellikle yakın tarihimizde meydana gelen önemli olayları öğrenmeleri için çeşitli araştırmalar yaptığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?