6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep halı fuarını bekliyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Halıcılar Odası ve Forza Fuarcılık işbirliğinde 09-12 Ekim tarihleri arasında Gaziantep’te bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek "Halı, Mobilya, Ev Tekstili ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı” öncesi GTO'da düzenlenen toplantıda hazırlıklar gözden geçirildi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, Forum-Forza Fuarcılık Organizasyon Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün’ün de katıldığı toplantıda, hazırlıklar gözden geçirildi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, toplantıda yaptığı konuşmasında dünyanın en büyük ve en modern makine halısı üretim tesislerine sahip olan Gaziantep’te böyle bir organizasyona imza atacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aslan, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) ilk kez düzenlenecek olan bu fuarın sorunsuz gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Gaziantep’te bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz fuarla, son yıllarda yıldızı parlayan sektör olan halıcılık sektörünün iç pazarda ve ihracatta sahip olduğu payı arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Aslan, Gaziantep’in dünya halıcılığının lider kenti konumuna getirilmesine katkıda bulunacağına inandıkları fuara yerli ve yabancı birçok yatırımcının ilgi gösterdiğini ve fuar alanındaki stantların doluluk oranının yüzde yüze yaklaştığını kaydederek, şunları söyledi: ”Fuarda 100’e yakın yerli firma stant açacak ve DTM koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (GAİB) organizatörlüğünde yaklaşık 12 ülkeden 30’dan fazla alım heyeti fuarı ziyaret edecek. 4 gün süre ile açık kalacak olan fuarda, ülke sohbet toplantıları, firmalar arası ikili görüşmeler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.”

SEKTÖRÜN DEVLERİ BU FUARDA
Fuarda, sektörün öncülerinden Merinos, Royal, Kaşmir Halı’nın yanı sıra sektöre damgalarını vurmuş daha birçok marka yerini aldı. Mobilya sektöründe de yemek odası, yatak odası, genç odası, oturma grupları, mobilya aksesuarlarıyla ilgili firmalar Türkiye’nin dört bir yanından katılırken, yurtdışından Vidal Grau, Turri, Bacci, Kuatre ve Malerba gibi dünyaca ünlü İtalyan ve İspanyol markaları da yer alacak. Sektör temsilcilerinin aradığı her şeyi toplu olarak bulabilme imkanı tanıyacak olan fuarda, halı ve mobilya ağırlıklı ürün ve gereçleri sergilenecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?