6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep halkı İsrail'i protesto etti

İsrail'in dün Filistin'e yaptığı ve 270'den fazla kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı Gaziantep'te protesto edildi. 

Mazlumder Gaziantep Şubesi tarafından Maarif Meydanı'nda yapılan açıklamaya 19 sivil toplum örgütü destek verdi. Meydanda toplanan ve aralarında çocuklarıyla birlikte gelen bayanların da bulunduğu yaklaşık 700 kişi yapılan saldırıyı sloganlar ve açtıkları pankartlarla lanetledi. 

Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Mazlum-der Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Alkış, yaşanan olayların soykırım olduğunu belirterek, "Siyonistler, son zamanların en kanlı vahşetini dün gerçekleştirdiler. Sivillerin ve
çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 Filistinli füzelerle imha edildi. Cinayet, vahşet, saldırganlık, katliam, soykırım gibi kelimeler bile bu durumu izah edemez hale geldi. Dünyada insan hakları, özgürlük, demokrasi ve barışı tesis ettiğini iddia eden çağdaş medeniyetin sahibi egemen güçler, bu akıl almaz zulme destek vermekte ve teşvik etmektedir. Aslında bu zulmü onlar işlemektedir" dedi. 

Açıklama sırasında toplanan kalabalık grup Filistin bayrağı açarak sık sık tekbir getirdi. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:13:37
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 00:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?