4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantep İslam Ticaret Fuarı'na talip

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Türkiye'de yapılması planlanan İslam ülkeleri ticaret fuarına talip olduklarını açıkladı.

Gaziantep'te geçtiğimiz Mayıs ayında açılarak önemli fuarlara ev sahipliği yapan Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM) büyük bir organizasyona talip oldu. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, 2008 yılında yapılacak İslam ülkeleri ticaret fuarının Gaziantep'te açılmasını teklif etti. Güneydoğu İhracatçılar Birliği ile Gaziantep Ticaret Odası'nın organize ettiği ihracatçılar ödül törenine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'le görüşen GSO Başkanı Koçer, "Bakanlığınız bünyesinde çalışmaları süren ve 2008'de Türkiye'de yapılacak olan İslam ülkeleri ticaret fuarının Gaziantep'te yapılmasını istiyoruz. Biz bu fuarın ilimizde Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılmasını istiyoruz. Bunun için adayız" dedi.


Gaziantep'in gerek Ortadoğu'ya gerekse İslam ülkelerine çok yakın olduğunun göz önüne alınması gerektiğini vurgulayan Koçer, "Bu aktivitenin Gaziantep'e kazandırılmasında Devlet Bakanımız sayın Kürşad Tüzmen'in himayelerini bekliyoruz" diye konuştu.


Koçer, 2008 yılında 11 fuara ev sahipliği yapacak olan OFM'de ayrıca bu yıl 3. Irak Fuarı'nı da gerçekleştireceklerini bildirdi.


GSO Başkanı Nejat Koçer'in talebine destek veren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Burara iki kez Irak Fuarı yaptık. Şimdi üçüncüsünü yapacağız. İslam ülkeleri fuarı için de ben elimden geleni yapacağım. Çünkü bu bölgenin ayağa kalkması, Türkiye'nin ayağa kalkması demek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 11:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?