6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep itfaiyesine takviye

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı hizmetinde kullanılmak üzere alınan 2 adet ATV aracı basına tanıtıldı.


Büyükşehir Belediyesi önündeki tanıtıma Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş ve başkan yardımcıları ile daire başkanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş ile yeni alınan araçlardan birisine binerek tur attı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Güzelbey, yeni alınan araçlarla itfaiye teşkilatını güçlendirdiklerini belirtti.


Geçen ay içerisinde OSB'deki bir fabrikada çıkan yangının, itfaiye teşkilatının fedakarca çalışması sonucunda söndürüldüğünü hatırlatan Güzelbey, şunları söyledi:


"Bugün eksiklerimizi giderme noktasında iki yeni araç daha aldık. Yeni aldığımız araçlarla itfaiye teşkilatımızı güçlendirmiş bulunmaktayız. Bu iki yeni aracın özelliği, küçük ebatlarda olması ve dar sokaklara kadar girebilecek olmasıdır. Ayrıca bu araçlar orman yangınlarına da müdahale edebilecek. Bu iki yeni araçla birlikte itfaiye teşkilatı daha da güçlenmiştir. Bugün itibarı ile göreve geldiğimiz günden itibaren itfaiyeye 2 milyon YTL'lik yatırım yapmış bulunmaktayız. İtfaiye teşkilatının eksiklerini gidermiş bulunmaktayız,. Sadece araç eksiği değil, aynı zamanda personelimizin de çağdaş bilgilerle yangına müdahale etmesi sağlanmıştır. Bana göre itfaiye personelimiz adeta kahramanlık yapıyor. Hepsini kutluyorum. Allah kentimize ve ülkemize kaza ve bela vermesin."


İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş ise, Başkan Asım Güzelbey'in itfaiye teşkilatına büyük önem verdiğini kaydederek, "Alınan bu araçlar en son teknoloji ile donatılmış dünya standartlarında araçlardır. Bu araçlar pahalıdır denilmeden teşkilatımıza kazandırılmış oldu. Türkiye'de ilk defa uygulanan yeni söndürme sistemi kurulu olan bu araçlarla kimyasal madde yangınlarına, orman ve araç yangınlarına müdahale edebileceğiz. Bazı maddeler vardır ki, suyla karıştığında patlama meydana gelebiliyor. Bu tür yangınları köpük vermek suretiyle söndürülebiliyoruz. Bu araçlarla elektriğe dahi su verme şansına sahibiz. Bu araçlar hem kurtarma hem de söndürme amaçladır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 14:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?