6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep-Karlstad kardeş şehirler

Gaziantep'in, İsveç'in ikinci büyük şehri olan Karlstad şehri ile Kardeş Şehir oldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen protokol törenine, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Karlstad Belediye Başkanı Lena Windanl, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, bazı ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri ile İsveç'ten gelen heyet katıldı.

Törende İngilizce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kardeş şehir protokolü imzalayacakları Karlstad şehrinde doktorluk yaptığını hatırlattı. Güzelbey, "İnanıyorum ki, bu kardeş şehir ilişkisinin kurulması, aydınlık bir geleceğe birlikte attığımız ilk ve büyük bir adım olacaktır. Meydana getireceğimiz sinerji ile sosyal, kültürel, eğitimsel, ekonomik ve ticari bir çok projede işbirliği yapacağımız gibi Türkiye-İsveç ilişkilerinin gelişmesine de katkı sağlayacağız" dedi.

Karlstad Belediye Başkanı Lena Windanl da Gaziantep'te bulunmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, "Birlikte çalışmaya başlamamızın heyecanını yaşıyoruz. Karlstad geleneksel bir ticaret şehri. Ancak son zamanlarda eğitim ve küçük sanayi şehri haline de getirdik. Karşılıklı kardeşlik ilişkileri içerisinde öncelikle öğrenci mübadelesi ve üniversite konularında çalışma yapmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel konularda da ortak bir çalışma sergilemek amacındayız" diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı ise Karlstad şehri ile imzalanacak kardeş şehir protokolü ile Gaziantep'in 6. kardeş şehri olacağını ifade ederek, "Bu bizim için çok önemli. Küreselleşen dünyada ülkeler birbirlerine daha çok yakınlaşıyor. Biz kardeş şehirlerimizle küreselleşmeyi yakaladığımıza inanıyorum. Kardeş şehir protokolünün imzalanması ile bundan sonra yapılacak çalışmalarla iki ülke ilişkilerine de olumlu katkı sağlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İsveç'ten gelen heyete Gaziantep'i tanıtan İngilizce bir sunum yapıldı. Sunumun ardından kardeş şehir protokolü imzalanarak bir kokteyl verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?