4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantep kültür turizmine talip

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sanayide yakaladığı başarı ile Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziantep'in, sanayiye bağlı kalmayarak yeni alternatif gelir kaynakları bulması gerektiğini bildirdi.


Güzelbey, yaptığı açıklamada, belediye olarak 2007 yılını kültür yılı olarak ilan ettiklerini belirtti. Gaziantep'in varlığını berekete dönüştüren bir şehir olduğunu ve bu sloganla yola çıktıklarını kaydeden Güzelbey, "Un var, şeker var, yağ var. Ama helvayı yapacak usta yok. Biz bunların hepsini geçen yıl içerisinde yaptık. Dünya çapında bir mutfağımız, çok gelişmiş bir sanayimiz var. Ancak sanayiye bağlı kalmayıp alternatif gelir kaynakları bulmamız gerekiyor" dedi.


Bir çok kültür projesine imza attıklarını ifade eden Güzelbey, "Et halinin restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Burası İstanbul Kapalı Çarşı gibi olacak. Burada olmayan bir şey olmayacak, her şey bulunacak. Ayrıca, tarihi kale içerisinde Gaziantep Kahramanlık Panoraması Müzesi'ni düzenleneceğiz. Kale çevresinde yeşillendirme çalışmalarımız da devam ediyor. Kale çevresinde bulunan 500 yıllık tarihi Naip Hamamı'nı yeniden restore ettik ve vatandaşların hizmetine sunduk. Kale çevresindeki çalışmalar uzun bir süreci gerektiriyor. Öyle 1-2 yıl içerisinde tamamlanması düşünülmemeli. Kültür yolunu 2008 yılı sonuna kadar hizmete sokmayı planlıyoruz" diye konuştu.


Güzelbey, tarihi Antep Kalesi'nin kentin merkezi konumunda bulunduğunu ve yapılacak kültürel projelerde burasının merkez olarak düşünülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 12:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?