6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep Lisesi'nde eğitim başladı

Bir süredir restorasyonu devam eden Gaziantep Lisesi'nde sürdürülen çalışmalar tamamlanarak, okulda eğitime başlandı.

Gaziantep Lisesi'nde düzenlenen törene, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Gaziantep’in yaşadığı eğitim sorunları ve bu sorunlar karşısında İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaları öğrenci ve öğretmenlere anlattı.

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada güzel bir ekip çalışması ile Gaziantep Lisesi yeni çehresine kavuştu. Ancak yapacağımız hala önemli işler var. Gördüğünüz gibi ilave bina çalışmamız devam ediyor, ilave binanın yapılması teknik kurallar gereği 6 aydan fazla zaman gerektiriyordu, 3 ay içerisinde onarım tamamlandı, kalan 2 ay içerisinde de binamız tamamlanacak. Kapalı Spor Salonu son derece modern hale gelecek. İl Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürlüğü ve öğretmenlerimizle birlikte Gaziantep'teki eğitim kalitesini artırıcı çalışmalar yapacağız, bunda da genel önderlik görevi Gaziantep Lisesi'ne düşüyor. Size de çok yakın İl Halk Kütüphanemiz vardı. Gaziantep’te bizimde öğrenciliğimizin de kullandığı, aslında büyük bir bina, ancak fiziki şartları gerçekten çok kötü durumdaydı, bize yakışmıyordu. Dış cephesi adeta bir iş merkezi görünümüne kavuşturuldu, orayı da bayramdan sonra tamamlayıp Kültür Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Onlar da demirbaşlarını yenileyerek, modern bir şekilde bir iki ay içerisinde o da hizmete sunulmuş olacaktır."

Demir, Gaziantep Lisesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmalarının maliyetinin yaklaşık 3 milyon 250 bin YTL olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:11:42
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 14:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?