6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep Lisesi'nin kuruluş yılı

Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Gaziantep Lisesi'nin kuruluşunun 75. yılını, yıl boyunca düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
75. yıl kutlamalarıyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Samet Bayrak, Gaziantep Lisesi'nin Atatürk'ün Gaziantep'i ziyaretinin ardından onun emriyle 1933 yılında genç cumhuriyetin 10. yılında kurulduğunu belirtti.

Gaziantep Lisesi kurulmadan önce Gaziantepli öğrencilerin Adana, Ankara, İstanbul'a giderek eğitim görebildiğini ifade eden Bayrak, Gaziantep Lisesi'nin açılmasıyla birlikte Gaziantep'in çevre illerin öğrencilerine ev sahipliği yaptığını ve bölgenin eğitim merkezi olduğunu söyledi.

Gaziantep Lisesi'ne 24 derslikli yeni bir bina kazandıracaklarını belirten Bayrak, bu yıl içinde Gaziantep Lisesi bahçesi içerisinde yapılacak 24 derslikli yeni bir bina kazandıracaklarını ve yeni bina için çalışmaların 26 Mart tarihinden itibaren başlanacağını sözlerine ekledi.

Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Onur Kurulu Başkanı Ercüment Asaf Yanıç ise 75. yıl kutlamaları kapsamında yapacakları etkinliklerle ilgili geniş bilgi vererek, ilk etkinliklerinin yarın yapacakları ve Şair Hasan Hüseyin Yalvaç'ın katılımıyla mezunlar derneğinde düzenledikleri kokteyl ile başlayacaklarını söyledi.

Yıl boyunca çeşitli seminerler, resim, şiir, müzik buluşmaları, konferanslar, spor turnuvaları, 75. yıl balosu, baklava günü, tiyatro gibi birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirten Yanıç, etkinliklerine tüm Gazianteplileri davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 18:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?