4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'Gaziantep Savunması' na büyük ilgi

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu kapsamında hazırlattığı "Gaziantep Savunması" adlı kitap ve belgeselinin büyük ilgi gördüğü bildirildi. 

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, yaptığı açıklamada, kutlama etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilköğretim ve liseler için "Gaziantep Savunması" adlı 17 bin adet iki ayrı kitabın hazırlanıp, basıldığını hatırlattı. Basımı yapılan 17 bin adet kitabın il genelindeki tüm ilköğretim ve liselerle talep gelen yurtiçi ve yurtdışındaki yerlere dağıtımının yapıldığını kaydeden Aslan, "Dağıtımını yaptığımız kitap, okullarda rehberlik derslerinde Gaziantep Savunması adı altında ders olarak anlatılacak. Böylece Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin yakıldığı Gaziantep ve Gazianteplilerin kahramanlık öyküsü herkes tarafından bilinecek" dedi. 

Hazırlattıkları ve dağıtımını yaptıkları kitabın yoğun ilgi gördüğünü ve kitaplar için yoğun talep aldıklarını ifade eden Aslan, "Kitabı gören ve okuyan öğrencilerimizden çoğu, kitabın evlerinde de bulunması için bizden yeniden kitap istiyor. Her gün yüzlerce talep alıyoruz. Sadece Gaziantep'ten değil, Türkiye'nin her köşesinden ve yurtdışından da birçok talep geliyor" şeklinde konuştu. 

Aslan, aynı zamanda Can Dündar'ın danışmanlığında hazırlattıkları "Kefen Bayraklı Kale: Gaziantep" adlı belgeselin de büyük beğeni topladığını ve 10 bin adet CD dağıtımı yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi: 

"10 bin adet CD'yi bir hafta içerisinde dağıttık. Belgeselle ilgili de gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yoğun talep alıyoruz. Bu yoğun talep karşısında belgesel CD'sini tekrar çoğaltıp, dağıtımını yapacağız. Bu arada, belgeselin Odamızın www.gto.org.tr adresli resmi web sitesinden de izlenebilmesi için çalışma yapıyoruz. İsteyen herkes sitemizi ziyaret ederek belgeseli izleyip, kendi bilgisayarına yükleme imkanı bulacak."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?