6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep şehidine ağladı

Şırnak'ta dün mayın patlaması sonucu şehit düşen Astsubay Müslüm Fırat, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nizip ilçesindeki Mezarlık Camii'nde düzenlenen törene; şehit Astsubay Fırat'ın ailesi ve yakınları, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Nizip Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit astsubayın Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi törenin yapıldığı alana getirildiği sırada, bir grup vatandaş terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdı. Tören alanına getirilen şehit astsubayın tabutuna sarılan eşi Nurhan Fırat ve çocukları Kaan (5) ile İrem (3), gözyaşlarına boğuldu. Yaşadıklarına bir anlam veremeyen Kaan ve İrem, uzun süre babalarının fotoğrafını öptü. Şehit eşi Nurhan Fırat, "Vatan sağ olsun. Allah belalarını versin.

Ocakları sönsün. Yıkılmadım. Ben oğlumu asker edeceğim. Hiç ağlamayacağım. Ben şehit eşiyim, ağlayıp da hainleri sevindirmeyeceğim" dedi.

Askeri yetkililerin konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin eşi, bu sırada tabut başına gelerek selam durdu. Saygı duruşunun bitmesiyle birlikte eşinin fotoğrafını son kez öpen Nurhan Fırat, tabutun başından ayrıldı.

Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Astsubay Müslüm Fırat'ın tabutu bir süre omuzlarda taşındı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Nizip Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:37:25
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?