6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep şehitleri sergisi açıldı

Şehitleri Anma günü dolayısıyla Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi sergi açtı.

Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Sergide, Çanakkale Savaşı, Gaziantep Harbi ve terörle mücadele sırasında şehit düşen Gazianteplilerin bilgileri yer aldı. Sergide Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşen 232, Gaziantep Harbinde şehit düşen 350 ve terörle mücadele sırasında şehit düşen 187 Gaziantepli olmak üzere toplam 769 şehidin bilgileri ve fotoğrafları yer aldı.

Türkiye Gaziler vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep Valiliği, Milli Savunma Bakanlığı ve Şehitler Derneği arşivlerinden araştırarak 6 yılda derlediği 900 şehit bilgisinin 769'unu bu sergiyle halka sunduklarını belirtti.

Serginin açılışını gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, “İnsan için en önemli şey candır. Fakat şehitlerimiz seve seve bu vatan için canlarını feda ettiklerine göre, kutsal vatan, bayrak, namus gibi uğruna can verilen değerler vardır. Şehitlerimiz vatan, bayrak uğruna seve seve canlarını vermişlerdir. Biz de onları minnetle, hürmette anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı iletiyoruz. Bu toprağımızın, bayrağımızın, ezanımızın ebediyete kadar devam etmesi için elbette canlarını seve seve verecek şehitlerimizde, gazilerimiz de olacaktır" dedi.

Açılışa katılan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da basın mensuplarıyla şakalaşarak 'Hep siz bizleri çekiyorsunuz, biraz da ben sizleri çekeyim' diyerek omzuna bir kamera alarak çekim yaptı. Can, bu vatanda yaşamanın bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödeyen şehitlerin adlarının bu sergiyle yaşatıldığını belirterek, "Bu sergi gençlerimize ve kamuoyuna mesaj olmalıdır. Bu vatanın bedeli kandır, candır. Binlerce gencimiz şehit olmuş, binlerce gencimiz uzuvlarını vererek gazi olmuşlardır. Onun için bu toprakların bedelinin ne olduğunu gençlerimize bu sergi ile bir kez daha hatırlatmalıyız. Bu ibret tablolarından örnek alarak, bu ülkenin kıymetinin nasıl bileceğini öğrenmeli. Ülkenin, vatanın kıymetinin sadece sözle, laf cambazlığı ile değil hizmetle, çalışarak verilmesi gerektiğini bilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Sergiye katılanları gezdiren Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter sergi hakkında bilgi verdi.

Terörle mücadele sırasında oğullarını şehit veren aileler sergiyi gezerken duygulu anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 18:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge öztürk IP: 88.227.197.xxx Tarih : 14.03.2008 00:08:53

bence bu tür sergiler dahada çoğaltılıp yetişen gençlerin bilgilenmesini sağlanmalı gerçekten güzel bir çalışma