6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi'nde yeni dönem

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yeni eğitim öğretim yılında hedeflerine ulaşmak için çalışacaklarını söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı Gaziantep Üniversitesi 2008-2009 eğitim-öğretim açılış töreni, üniversitenin konferans salonunda yapıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, hedeflerine ulaşmak için çalışacaklarını belirterek, "Farklılıkların birlikteliğinden kaynaklanan enerjimizle hareketle aklın ve etiğin kurumsallaştığı bir üniversite anlayışını inşa etmek üzere yola çıktık. Yaşadığı toplumdan kopuk, aydın-halk mesafesi açılmış adeta soğuk savaş yıllarını andıran üniversite anlayışından, insan merkezli aydın-halk bütünleşmesi sağlanmış, mektepten memlekete düsturuyla hareket eden bir anlayışa dönüşerek başarıya ulaşabileceğimize yürekten inanmaktayız" dedi.

Gaziantep Üniversitesi'nin öğrenci sayısını artırmak için tüm çalışanlarına görev düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Coşkun, "^Büyük Atatürk'ün kurduğu demokratik laik ve sosyal devletin çağdaş medeniyetin üzerine çıkarılması hedefine bağlı öncü ve lokomotif olma misyonuna sahip dünya ölçeğinde üniversite hedefi için buradayız. Üniversitemizi ülkenin, bölgenin akıl, bilim ve evrensel etik değerlerle bezenmiş parlayan yıldızı olacağı bir noktaya taşımak için buradayız" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, açılış konuşmalarının ardından Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e çiçek ve hediye takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?