6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep vizyonu bilgilendirme gezisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, 'Yeni Gaziantep Vizyonu' bilgilendirme gezisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey devam etmekte olan projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Basın mensupları ile birlikte ilk olarak Mozaik Müzesi inşaatını gezen Asım Güzelbey, Mozaik Müzesi'nin Türkiye'de belediye eli ile yapılan ilk ve tek müze olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Belediye olarak sadece yol ve kaldırım yapmadıklarını ve şehrin vizyonu için çalıştıklarını belirten Güzelbey, ''Bu projemiz büyük bir hızla devam etmektedir. Projenin toplam maliyeti 35 milyon dolardır. İnşaata başlayalı daha 6 ay olmadan işin yarısını bitirdik. Önümüzdeki sene Mart veya Nisan ayında projemiz tamamlanmış olacak. Bu proje içerisinde Mozaik Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Kongre ve Kültür Merkezi bulunuyor. Bu proje ile kentin bütünleşmesini ve şehrimize senede 1 milyon turistin gelmesini sağlamak istiyoruz. Şehrimize gelecek turist sayısının artması Gaziantep'in ticari, ekonomik ve sosyal hayatını daha üst seviyelere taşıyacaktır'' dedi.

Kent Ormanı Projesi’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olduğunu ve bu alanın aktivasyon parkı olarak değerlendirileceğini ifade eden Güzelbey, ''Burada yapacağımız parkın adı, 'Eliçe Park Ormanı' olacak. 214 hektar alan içerisinde regrasyon çalışmaları yapıyoruz. Burası bir aktivitasyon alanı olacak. Park içerisinde teleferik olacak ve aşağıdan yukarıya kadar ulaşımı sağlayacak. Bir adet 6 metre yüksekliğe sahip döner restoran olacak ve bütün Gaziantep buradan görülebilecek. Çocuklar için oyun parkı yapıyoruz. Ayrıca seyir tepesi altında sentetik kayak pisti ve atçılık kulübü yer alacak. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje Güneydoğu Bölgesi'nin en prestijli projesi olacak'' diye konuştu.

Gezi sonrası Masal Park'ta çocuklar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?