6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep yemekleri yaşatılacak

Sahan Şirketler Grubu öncülüğünde, dünyaca ünlü Gaziantep yemeklerinin yozlaşmadan gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) tarafından desteklenen çalışma ile Gaziantep yemekleri ve tariflerinin yer aldığı bir kitap ve belgesel hazırlanacak.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep’te, çeşitli kültürlerin buluşması nedeniyle oluşan zengin mutfağında yer alan yemek türlerinin, gelecek nesillere orijinal haliyle aktarılması için, kaynak bir kitap hazırlanacağını bildirdi. Ölçal, Sahan Şirketler Grubu öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında bastırılacak kitap için, Gaziantep mutfağının asıl mimarları olan Gaziantepli kadınlarla görüşmeler yapılacağını ve unutulmaya yüz tutan Gaziantep yemeklerinin tariflerinin sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınarak aynı zamanda belgeselleştirileceğini belirtti.

Bu çalışma için eski Gaziantep yemekleri tarifi verebilecek bayanlara ulaşılmaya çalışıldığını dile getiren GTO Genel Sekreteri Ölçal, “Bu çalışmaya katkı sunmak üzere özellikle yaşları 70-80 civarında olan Gaziantepli bayanlarla irtibata geçmek istiyoruz. Verecekleri yemek tarifleri ile bu kitapta yer almak isteyen Gaziantepli bayanların 0342 2322722 nolu telefondan Gülay Aydın ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Bu çalışma kapsamında 500 kadar kadınla yüz yüze görüşme planlanmakta ve bu kitapta yer alacak yemek türleri ve tariflerini veren ev kadınlarının isimleri ve fotoğrafları da kitapta yer alacak. Ev kadınlarımız böylelikle hazırlanacak olan bu kitapla kültür hizmetine katkı sunmanın yanı sıra isimlerini de bu kitapla birlikte ölümsüzleştirme imkanına sahip olacaklar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?