5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'e Japon gelin

Gaziantep'te inşaat işçisi bir genç, internette tanıştığı Japon kızıyla Türk usulü düğünle evlendi. Japon gelinin babası, düğünde çifte telli oynayan kızının üzerine para saçtı. 

Ağabeyi Japonya'da bir plastik fabrikasında çalışan Gaziantepli inşaat demircisi Akif Esim (19), ağabeyinin Türkiye'ye izne geldiğinde Japonca konuşmasına özenerek, Japonca'ya merak sardı. Bir kitap alarak Japonca öğrenmeye başlayan Akif Esim, kısa süre sonra Japonca konuşmaya başladı. Daha sonra eve bilgisayar alan genç, internette Japon kızı Atsumi Tsuchiya (18) ile tanıştı. Akif Esim, 4 ay süren arkadaşlıklarının ardından Atsumi Tsuchiya'ya evlenme teklif etti. Japon kızı Atsumi, teklifi kabul etmeyince Gaziantepli Akif, bilet parasını cebine koyarak Japonya'nın yolunu tuttu. Atsumi'nin yaşadığı Fukuoka Kurumeshi şehrine giden Akif Esim, Atsumi ve ailesini ikna ederek Türkiye'ye getirdi. 

Ailesiyle birlikte Gaziantep'e gelen Atsumi Tsuchiya, Akif Esim'le Türk geleneklerine göre yapılan düğünle evlendi. Düğünde Japon aile, çifte telli oynadı. Japon gelinin babası, kızının üzerine para saçarken, Japon gelinin ellerine kına yakıldı. Türk adetlerine göre kuşak merasimi yapılırken, damat Akif Esim, gelin arabasının arkasına "Anamın Japon gelini" yazdırdı. 

Çok mutlu olduklarını belirten çift, aşkın engel tanımadığını söyledi. Japon gelin Atsumi, eşinin yardımıyla konuşarak, "Başlangıçta Türkiye'ye gelmeyi ve internette tanışacağım biriyle evlenmeyi hiç düşünmemiştim. Ama artık buradayım. Türkiye'yi çok sevdim. Buradaki insanlar çok sıcak. Bundan sonra Türk geleneklerine göre yaşayacağım" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAMZA IP: 85.104.120.xxx Tarih : 4.11.2006 13:52:52
ALLAH MESUT ETSİN TABİKİ SEVGİ SINIR TANIMAZ DİYORUM VE BENDE SURİYEDEN EVLİYİM YABANCI Bİ DEVLETTEN EVLİ OLMAK ÇOK GÜZEL Bİ OKADAR DA KÖTÜ İYİ YANI KAFAN KULAĞIN RIHAT KAYNANA KAYIN BABA KAYINÇO HALA TEYZE DERDİ YOK KÖTÜ YANI EŞİNİZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ YERLERİ ÖZLÜYOR HEP GİTMEK İSTER İNSANLIK HALİ GİTMEK İÇİNDE PARA LAZIM OLUR OLMAZ İŞTE KÖTÜ YANI BU ALLAH MESUT ETSİN DİYORUM .