6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'e sporcu parası

Şahinbey Belediyesi ve Glitz Pırlanta'nın ana sponsorluğunu üstlendiği, 4. Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvası'na katılan yabancı sporcular kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor.


Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini gezen sporcular kent ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Sporcular kent mutfak kültürünü yansıtan restoran ve lokantaları tercih ederken, ülkelerine götürmek için yaptıkları alışverişlerde dikkat çekiyor.

Turizm alanında önemli bir ilkin yaşandığı turnuva, gelecek yıllarda daha iyi sonuçlar alınacağı yönünde önemli işaretler veriyor. Otellerdeki doluluk oranının turnuva süresince arttığını ifade eden GATİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Dr. Hüseyin Mirkelam, “4. Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvası sadece spor alanında Gaziantep'in dünyaya açılan penceresi olma özelliğini taşımamaktadır. Aynı zamanda turizmin canlanması, turistik amaçlı kuruluşların hareketlilik yaşamasını da sağlamıştır. Turnuva merkezine yakın bütün otellerde doluluk oranı yüksek olmuştur. Her sporcu kentimize ortalama 5-6 dolar civarında döviz girdisi sağlamış, beraberinde gelen antrenör ve hakemlerde aynı oranda harcama gerçekleştirmiştir. Bu tür organizasyonlar Gaziantep turizminin canlandırılması için büyük önem taşımaktadır. Ancak üzülerek söylemek gerekirse yeterli tanıtım malzemesi bulunamadığı için sporculara bu anlamda Gaziantep'i tanıtan el broşürleri ve kitapçıklar temin edilememiş, ilgili kurumlarda yeterli sayıda broşüre ulaşılamamıştır. Bu tür yayınların büyük miktarlarda bastırılması ve konuklara armağan edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tanıtım için önemli olan belge ve broşürlerin sadece Türkçe ve İngilizce değil bir çok dilde yayınlanması gerekir. Turnuvada bu gün itibarıyla sona gelinmiş olup Pazar günü saat 15.00'da yapılacak olan final maçıyla turnuva sona erecektir ”dedi.


Bu arada, Gaziantep Kalesi'nde yapılan gösteri maçına katılan yabancı tenisçiler, kaleye hayran kaldılar. Kale üzerinde müzik yapan grupları görünce şaşıran tenisçiler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 11:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?