6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'i temsil edecekler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından ortaklaşa hazırlanan bir proje ile Gaziantep ilköğretim öğrencileri sahneleyecekleri tiyatro oyunu ile Gaziantep'i, İstanbul'da temsil edecekler.


Konuyla ilgili açıklama yapan oyunun yönetmeni ve senaryo yazarı olan oyuncu Barış Çiviroğlu, proje kapsamında her ilköğretim okulundan birer öğrenci tespit ettiklerini ve seçilen bu öğrencilerin rol aldığı Gaziantep'i anlatan bir oyun sahneleyeceklerini söyledi.


Çeşitli okullardan 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 18 kişinin rol aldığı oyunda Gaziantep'in tarihi ve kültürel yapısının anlatıldığını ifade eden Çiviroğlu, "1 aydır Gaziantep isimli oyun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 28 Haziran Cumartesi günü İstanbul'a hareket edeceğiz. Burada öğrencilerimiz Gaziantep isimli oyunla İstanbul Tarih ve Kültür Festivali'nde şehrimizi temsil edecekler. Bizim dışımızda 10 il daha katılıyor. Festival kapsamında bir de yarışma gerçekleştirilecek. Hazırladığımız oyunla bu yarışmada birinci olmayı hedefliyoruz" dedi.


Gaziantep'in tarihi ve kültürel dokusunun anlatıldığı oyunda başrolde görme engelli 7. sınıf öğrencisi Benay Gözakman'ın rol aldığını belirten Çiviroğlu, "Benay ve diğer öğrencilerimiz arasında oyun sayesinde çok sıkı bağlar gelişti. İstanbul'da da diğer illerden gelen öğrencilerle bir araya gelecekler. 3 gün sürecek İstanbul gezisinde İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını da öğrencilerimize tanıtacağız" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:26:19
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 17:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?