5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'in evinde 'Güneş' açtı: 1-0

Geçen haftayı malubiyetle kapatan iki takımdan Gaziantepspor Erdal Güneş'in golüyle evinde gülen taraf oldu. Son dört haftada galibiyet yüzü göremeyen Sakaryaspor bu maçtan da eli boş döndü.

GAZİANTEPSPOR: 1 - SAKARYASPOR: 0 

STAT: Kamil Ocak
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Volkan Narinç, Artın Akgöl

GAZİANTEPSPOR: Oğuz, Bekir, Krita, Mehmet Çoğum, Göksel, Mahmut Hanifi, Faruk (Özgür dk. 79), Zurita, Erdal Güneş (Drincic dk. 58), Veysel (Engin dk. 83), Nigris
YEDEKLER: Mahmut Bezgin, Erdal Kılıçarslan, Ekrem Dağ, Aytek
TEKNİK DİREKTÖR: Walter Zenga

SAKARYASPOR: Martines, Ergün, Suat (Savaş dk. 83), Erdinç, Murat Duman, Zafer, M'bayo, Musa, Murat Erdoğan (Rasim dk. 70), Okan (Ergin dk. 42), Cangele
YEDEKLER: Cenk, Gökhan, Clayton, Ali Şen
TEKNİK DİREKTÖR: Nejat Biyediç

GOL: Erdal Güneş (dk. 6)
SARI KARTLAR: Bekir, Oğuz, Drincic (Gaziantepspor), Murat Duman, Suat, Musa (Sakaryaspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR 

6. dakikada Gaziantepspor'un organize gelişen atağında Veysel topu kafayla ceza alanına gönderdi. Topu iyi takip eden Erdal Güneş, yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu: 1-0 


25. dakikada Göksel'in sağdan ortaladığı topa ceza alanında iyi yükselen De Nıgrıs yükselip kafayla vurdu, top çok az farkla yandan auta çıktı. 

27. dakikada Mahmut Hanefi sürüklediği topu Erdal'a aktardı. Erdal topu daha müsait durumda bulunan De Nıgrıs'e gönderdi. De Nıgrıs'in vuruşunda kaleci Martinez topu kontrol etti. 

35. dakikada M'Bayo kendi sahasından aldığı topla Gaziantepspor defans oyuncularını geçtikten sonra ceza sahasına girdi ve topa sert vurdu. Ancak, top üstten auta çıktı. 

45. dakikada Göksel'in ceza alanı içinden ortaladığı topa De Nıgrıs yükselip kafayla vurdu. Top üstten auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

47. dakikada Murat Erdoğan'ın ceza sahasına derinlemesine pasıyla topla buluşan Cangele'nin yerden plase vuruşunda top direği sıyırarak yandan auta çıktı. 

65. dakikada Krita'nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Martines topu güçlükle kornere çeldi.

ZENGA:"ÖNEMLİ OLAN 3 PUAN ALMAKTI" 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, Sakaryaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Önemli olan 3 puan almaktı, bunu da başardık" dedi.

Zenga, Sakaryaspor maçına mutlak galibiyet için hazırlandıklarını, hedefe ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Futbolcuların, sahada çok iyi mücadele ettiğini, galibiyet golünü attıktan sonra iyi defans yaptıklarını anlatan Zenga, şöyle konuştu: "Sakaryaspor maçında galip gelmek zorunda olduğumuzun bilincindeydik. Futbolcularım görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek, sonuca ulaşmayı başardı. Bu tip maçlarda önemli olan galip gelmektir. Galibiyete ulaştığımız için mutluyum ve tüm futbolcularımı kutluyorum."

BİYEDİÇ:"FUTBOLU SAKARYASPOR OYNADI" 

Sakaryaspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç ise çok iyi mücadele etmelerine karşın gol atmayı başaramadıklarını ifade etti.

Maça iyi başlayan taraf olmalarına karşın hiç beklemedikleri bir anda gol yiyerek mağlup duruma düştüklerini kaydeden Biyediç, "Futbolcularım, maç boyunca galibiyet mücadelesi yaptı. Özellikle maçın ikinci yarısına, 1-0 yenik durumda başlamamıza karşın rakibe oranla büyük üstünlüğümüz vardı. Üst üste ataklar geliştirerek rakip kalede gol aradık. Ancak, golcü futbolcularım son vuruşlarda etkili olamadı. Bu maçı kazanabilirdik, futbolu Sakaryaspor oynadı, 3 puanı alan taraf ise Gaziantepspor oldu" diye konuştu.

Biyediç, Sakaryasor'un gol atmakta sıkıntı çektiğini, bu sıkıntıyı giderip, daha başarılı olmak istediklerini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 18:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?