6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'in kültür elçileri

Gaziantep Folklor Kulübü (GFK), Türk kültürünün önemli bir parçası olan halk oyunlarını yeni nesillere sevdirmek ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yurt içi ve yurt dışındaki festivallere katılarak kültür elçiliği yapıyor.


Yaklaşık iki yıl önce kurulan Gaziantep Folklor Kulübü üyeleri bugüne kadar Türkiye'yi İtalya, Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki festivallere katılarak temsil etti. Ayrıca yurtiçinde yapılan birçok festivalde Gaziantep folklorunu tanıtma fırsatı buldu. GFK Başkanı Burak Anlar, Gaziantep'in eski çağlardan beri önemli bir kültür merkezi olduğuna dikkat çekerek, bölgemizin de önemli bir kültür birikimine sahip olduğunu belirtti.


Anadolu'nun inanılmaz bir kültür hazinesine sahip olduğunu ifade eden Anlar, “Biz bu zenginliklerimizi yeni nesillere daha iyi tanıtmak amacıyla yola çıktık. Sadece kendi insanımızın değil, dünyanın her tarafındaki insanların bu kültür zenginliğini görmesi ve öğrenmesi için çalışmayı kendimize misyon edindik. Hedefimiz sadece halk oyunlarımızı değil, çok geniş kapsamlı bir bilim olan folklorumuzu yeniden canlandırmak, ayakta tutmak ve yaşatmak. Bunu yaparken de yeni kültür elçileri kazanmak. Üye sayımıza bir sınır koymayı düşünmedik. Bu düşünceden hareketle Eylül ayından itibaren yeni üyeler alacağız. Bu zenginliği herkesin yaşamasından yanayız. Halk oyunlarına gönül veren herkese kapımız açık” dedi.
Gaziantep Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde “Anadolu'nun Renkleri” isimli halk oyunları gösterisini Gaziantep seyircisiyle buluşturduklarını kaydeden Anlar, “AKM'de yaptığımız gösteri tam anlamıyla muhteşem bir şova dönüştü. Gaziantep yöresinin yanı sıra İzmir, Roman ve Adıyaman yöresine ait oyunları sergiledik. Seyircinin ilgisi inanılmazdı. Salonda oturacak bir tane boş koltuk yoktu. Ayrıca bu anlamlı gecede Gaziantep ve Türk folkloruna çok önemli emekleri geçmiş ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz, Hamza Çivi ve Cumali Zurnacı gibi değerleri de anma fırsatı bulduk” diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?