6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'in Kurtuluşu etkinlikleri sürüyor

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından toplantı salonunda düzenlenen etkinlikler Gaziantep'in savunmasını anlatan slayt gösterisi ile başladı. Daha sonra sahne alan GTO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Gaziantep Türküleri seslendirildi. 

GTO Başkanı Mehmet Aslan, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep'in kurtuluş tarihini genç nesillere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Gaziantep'in kurtuluşunu anma törenlerinde bir ilki gerçekleştirdik. Gaziantep Savunması'na öncülük eden kahramanların yakınlarına onur ödülleri veriyoruz. Geçen yıl başlattığımız bu projemize bu yılda devam ettik. Bizim ulaşamadığımız ve elinde savaşmış yakınlarıyla ilgili herhangi bir belgesi olanların da müracaatlarını değerlendirerek önümüzdeki yıllarda kendilerine de onur ödüllerini vereceğiz" dedi.
Daha sonra konferans için Gaziantep'e gelen Araştırmacı-Yazar Turgut Özakman konferans verdi. Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan olayları anlatan Özakman, kurtuluş savaşındaki kahramanlıkları örnek gösterdi. Özakman, Türkiye'nin dört bir yanında Kurtuluş Savaşı destanlarının olduğunu ancak genç nesillere bunun aktarılamadığını ifade ederek, "Gençlere tarihi anlatmak hepimizin şeref borcudur. Tarihi ve olayları sulandırmadan genç nesillere aktarmak çok önemlidir. Bu hepimizin şeref borcudur. Bugün burada yapılan anma töreninde duygulanmamak mümkün değildir. Ancak dikkat edelim anma törenleri tarihimiz gibi sulandırılmasın" dedi. 

Türkiye'de Kurtuluş Savaşı'ndaki destanların gerçek yüzüyle genç nesillere aktarılmadığını da anlatan Özakman, "Tarihimizin üzerinden silindir gibi geçiyoruz. Türkiye'nin bir çok bölgesinde nice kahramanların destanları var. Bu kahramanlık destanlarının oluştuğu yerlerde küçükte olsa bir anıtın tabelanın konulması gerekiyor. Çünkü tarihimizi gençlere çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Bazı bilim adamlarımız bir çok olaydan haberdar bile değil. Biz tarihimize karşı çok hainlik yapıyoruz. Değiştirerek, abartarak, eksilterek hainlik yapıyoruz" diye konuştu.
Salonu dolduran davetliler Araştırmacı Yazar Turgut Özakman'ı ayakta alkışladı.
Tören Gaziantep Savunması'na öncülük eden kahramanların yakınlarına onur ödüllerinin verilmesi, Gaziantep Savunması'nın tanıtımına yardımcı olan kişilere plaketlerin verilmesinin ardından Mehmet Özbek ve Abdurrahman Kızılay'ın verdiği Türk Halk Müziği Konseri ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:26:37
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 18:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice ekici IP: 78.169.59.xxx Tarih : 24.12.2008 22:05:13

turgut özakman ın konferansına gittim ve hayran kaldım.bu kadar özel bir insan olamaz.herşey için GTOya teşekkür ederim