6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'in Kurtuluşu törenleri

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türk milletinin tarihinin gurur veren eşsiz zaferlerle dolu olduğunu bildirdi. 

Güzelbey, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Şüphesiz ki Antep halkının Fransız işgali altında gösterdiği direniş ve teslim olmamaktaki kararlılığı da Türk tarihinin altın sayfalarından birini oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki Antep daha Birinci Meclis tarafından Gazilik unvanıyla onurlandırılan tek kent olmuştur. Uygarlıkların beşiği, sanayileşmenin ve kalkınmanın önderi olan Gaziantep'in, Milli Mücadele döneminde tam 11 ay aç, susuz ve başlarına yağan mermilere karşın yaptığı destansı bağımsızlık savaşı ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Antep savunmasının, yalnız bu şehir için değil, tüm Türkiye için önemini Ulu Önder Atatürk, 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem. Antepliler yalnız Antep'i değil Anadolu'yu da kurtardılar' sözleriyle ortaya koymuştur" dedi. 

Güzelbey, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Nitekim Anadolu'da başlayan direnişin ateşi Antep'te yakılmış, o büyük direniş destanı, Türk ulusunun kurtuluşunun da ilham kaynağı olmuştur. Çünkü bu ülke, 'Düşman cesedimizi çiğnemeden Antep'e giremez' diyen Şahin Beylerin, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda' diyen Mehmet Akiflerin, vatan için canını hiç esirgemeden veren Kamillerin ve daha nice yiğitlerin vatanıdır. Antep Savunması; dost düşman herkesin hayranlık ve takdirini kazanan, kendi imkanlarıyla düşmana karşı direnen bir halkın zaferidir. Vatan toprakları uğrunda canları pahasına savaşan ve şehitlik mertebesine ulaşmış kahramanlarımıza ve saygıdeğer gazilerimize borçlu olduğumuz Antep savunması inancın, milli birlik ve beraberliğin ayağa kalkışıdır. Bizim bugün, görevimiz, bize emanet edilmiş olan toprakların değerini bilmek, aynı bayrak altında birleşerek, bu ülke için en iyi olanı yapmaya çalışmaktır."
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Antep Savunması'nda gösterilen şanlı direnişin unutulmamasını sağlamak için çeşitli etkinliklere öncülük ettiklerini kaydeden Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Bu kapsamda yine atalarımızdan bize miras kalan Gaziantep mutfak kültürünün yaşatılmasını sağlayacak olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine atalarımızın bu zaferini Halk Konseri ile kutlayacak, Suriye Rakka Halk Dansları Topluluğu'nun gösterilerini zevkle izleyeceğiz. Fotomaraton 2008'de çekilen Gaziantep'in güzelliklerini yansıtan fotoğrafları da görme imkanımız olacak. Bugün Atalarımızın mücadelesiyle gerçekleşen Gaziantep'in kurtuluş günü hepimizin kıvanç günüdür, bayram günümüzdür. Bayramımız kutlu olsun."

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:29:29
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 12:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?