6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepli ustalar revaçta

Ankara'da faaliyet gösteren Nizipliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kartal, Gaziantep yöresine özgü baklava ve kebap ustalarına Türkiye'nin her yerinden talep olduğunu söyledi.

Kartal, baklavacı ustası arayanların sürekli kendilerine müracaat ettiğini, kendilerinin de bu talepleri değerlendirerek, Gaziantep ve Nizip'ten Ankara'ya baklava ustası çağırdıklarını belirtti. Ankara'daki Niziplileri ve Gazianteplileri bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Nizipliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yıllardır başkanlığını yapan Mehmet Kartal, Gaziantepli ustaların gördüğü ilginin kendilerini de memnun ettiğini söyledi.

Kartal, “Özellikle baklavacılarımıza büyük rağbet var. Tatlıcı ve lokantalarda Gaziantepli ustalar her zaman birinci tercih oluyor. Bu nedenle işletme sahipleri derneğimize başvurarak usta talep ediyor. Bizlerde bu talep doğrultusunda, memleketimiz ile temasa geçerek, bize baklavacı ve kebapçı ustası göndermelerini istiyoruz. Bu hizmetimizi tamamen gönüllü olarak yapıyoruz ve ustalarımıza yeni iş kapıları açmış oluyoruz. Talebin çok olması bizleri de memnun ediyor. Sadece geçtiğimiz hafta 7 baklavacı ustamızı Gaziantep'ten Ankara'ya getirdik” dedi.

Kartal, Ankara'da kalacak yeri bulunmayan ustalara yer temini konusunda her türlü yardımı yaptıklarını ifade ederek, “Niziplileri yılda en az bir defa da olsa bir araya getiriyoruz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Nizipliler Gecesi'ni Kasım ayında yapacağız. Gecemize Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra vali ve belediye başkanlarımızı da davet ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?