6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepliler, "Madalya Anıtı" istiyor.

Atatürk'ün "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki; onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar" sözleriyle övgüsüne mazhar olan ve hak ettikleri İstiklal Madalyası'na 86 yıl sonra kavuşan Gaziantepliler, "Madalya Anıtı" istiyor. 

Gaziantep'te yerel olarak yayın yapan Güncel Gazetesi tarafından başlatılan ve "Kahramanmaraş kadar olamadık" manşetiyle verilen haber, kamuoyundan büyük destek gördü. Madalya Anıtı yapılması için görüşlerini aktaran vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gaziantep'e böyle bir anıtın yapılmasının şart olduğunu belirterek, anıt için bir kampanya düzenlenmesi halinde gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydettiler. 

Araştırmacı-Yazar Halit Ziya Biçer, kentin Fransız işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e Kahramanmaraş'taki "Madalya Anıtı"nı örnek göstererek, Antep Savunması'nın şanına yakışır bir "Gazilik Madalyası" veya "Kurtuluş Anıtı" yapılması çağrısında bulundu. Gaziantep'in ancak bu yıl İstiklal Madalyasına kavuşabildiğini kaydeden Biçer, "Gururumuz olan İstiklal Madalyası neden halka sergilenmiyor? Gaziantep tarihi için büyük önem taşıyan Başkarakol'a madalyamızla ilgili bir anıt dikilebilir" dedi. 

Halit Ziya Biçer, yapılacak anıtın 8 Şubat Gazilik Günü'ne yetiştirilmesi önerisinde de bulundu ve eğer o tarihe kadar anıtın yetiştirilmesi mümkün olmazsa en azından anıt temelinin 8 Şubat'ta atılması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem de, "Gazilik Madalyası" veya "Kurtuluş Anıtı" yapılması çağrısına destek verdi. Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in bu konuda gerekeni yapacağına inandığını söyledi. Cuma Erdem, "Yeryüzünde uğrunda savaşmaya değer en kıymetli toprak Anadolu'dur. Türk'le bütünleşmiş Anadolu'da Türk'ün kanı ile sulanmamış bir karış toprak yoktur. Antep Savunması da tarihe kanımızla yazılmış bir destandır. Gaziantep, atalarımızın bizlere kutsal bir emanetidir. İşte, bugünkü varlığımızı dökülen kanlara, Antep Savunması'nın şehit ve gazilerine borçluyuz. Tarihi bu denli şan ve şerefle dolu Türk milletinin fertleri olarak Antep Savunması'nı ve kahramanlarını gelecek nesillere gururla aktaracak görkemli bir anıta ihtiyaç vardır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?