4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor Sivasspor'a boyun eğdi

Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor, 4 Eylül Stadyumu'nda Gaziantepspor'u 2-0 mağlup ederek aldığı 3 puanın mutluluğunu yaşıyor.


Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, her iki takım adına güzel bir maç oynandığını belirterek, "Bugün şu yakamda bir 12 numara var. Bu hep taraftardır. Ben de bugün kendi takımımın ve özellikle Mesut Bakkal'ın takımının oynadığı futboldan hoca olmamın yanısıra bir taraftar olarak bile büyük zevk aldım. Sahada atılanları da saymak şartıyla 22 tane aslan gibi mücadele eden, Türkiye Süper Ligi'ne yakışan bir futbol oynayan harbi yiğitler vardı. Bu sıcak havada bukadar güzel bir mücadele ve sonucunda da kazandığımız 3 puan hem bizi mutlu etti, hem de girdiğimiz sıkıntılı dönemeçlerin bir tanesinden başımızın dik ayrılmasını sağladı. Tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyorum" dedi.


Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendireceklerini dile getiren Uygun, futbolculara vereceği izinin ardından yeni 2. periyot hazırlıklarına başlayacaklarını belirtti. Hayrettin ve Mehmet Yıldız'ın transferi ile ilgili olarak da konuşan Uygun, "İçlerinden bir tanesi transfer olursa, bir adamın ciğeri, yüreği sökülür. Ama biz bu transfere izin verirsek de sadece maddi açıdan Sivasspor'un güçlenmesi için veririz. Yoksa biz hiç birini kaybetme taraftarı değiliz" diye konuştu.


Alınan mağlubiyete üzülen Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise şunları kaydetti:
"Oyunun hemen başında gelen kırmızı kart biraz oyun düzenimizi bozdu. Bir 25 dakika kadar süreyi 10 kişi oynadık. Oyun dengeli giderken onlardan da bir kişi oyundan atıldı. İlk devre bitti. İkinci devrede pozisyon yokken bir yan toptan gol verdik. Gol atmak için de riske girdik. Riske girince de ikinci golü yedik ve 2-0 mağlup olduk. Oyunun geneline baktığımızda özellikle ilk devre başa baş giden bir oyun vardı. İkince devre kontratak toplarla Sivasspor etkili olmaya çalıştı. Ve mağlup olduk.

Özelliklebu milli maç arasını iyi değerlendirip, daha çok başarılı olmayı ve daha çok gole gitmek isteyen bir Gaziantepspor hazırlamak istiyoruz. Bunun için de çok ama çok çalışmamız gerekiyor" dedi.


Diğer taraftan, basın toplantısına katılan Sivassporlu futbolculardan Mehmet Yıldız, ikinci yarıdaki mücadele ile maçı kazandıklarını belirterek, "Bizim için önemli olan 3 puandı. Maçın ikinci yarısında iyi mücadele sonucu kazandık. İnşallah bundan sonra taraftarlarımıza daha iyi bir Sivasspor izleteceğiz. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Yeni transferlerden Devran da galibiyeti kırmızı kart görerek, oyun dışı kalan Sedat'a hediye ederek, "İyi mücadele ediyoruz. 90 dakika baskılı olan taraf bizdik. Sonuçta 3 puanı aldık. Bu galibiyeti Sedat arkadaşımıza armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.


Sivassporlu Hayrettin Yerlikaya da maça takım ruhunu katarak çıktıklarını ve başarıyı yakaladıklarını dile getirerek, "Öncelikle biz bir takımız. Takım olduğumuzu sahada gösterecek gücümüz vardı. 30 dakika Sedat arkadaşımızdan mahrum kalarak, ikişerli mücadele ile galibiyeti getireceğimizi biliyorduk. İnancımız o derecedeydi ve inanılmaz müthiş mücadele ile oynadık, galip geldik. Devran arkadaşımızın da dediği gibi bu maçı Sedat arkadaşımıza armağan ediyoruz. Çünkü biz her zaman bir takımız. İçimizde
olsun ve ya olmasın her zaman bu birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlığımız devam edecektir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 01:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?