6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor umutlu

 

Gaziantepspor Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, Turkcell Süper Lig'de geçen 9 hafta sonunda topladıkları 14 puanla hedeflerinin biraz altında puan topladıklarını bildirdi.

Kızıl, Kamil Ocak Stadı VIP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, geride kalan 9 haftayı değerlendirdi. Gaziantepspor'un 9 hafta sonunda 14 puan topladığını kaydeden Kızıl, "Geçen 9 haftada 14 puan alarak hedefimizin biraz altında puan topladık. İlk 9 haftada zorlu virajdaydık diyebiliriz, zorlu karşılaşmalar yaptık. 14 puan topladık ama güçlü kadromuzdan beklentimiz bunun biraz daha üstüydü. Ligin tepesindeki iki takımla oynadık. Deplasmanda yendiğimiz takımlar oldu. Bu da kaliteli kadromuz olduğunu gösteriyor. Zorlu virajdan galibiyet serisi başlatabileceğimiz yeni bir döneme girdik diyebiliriz" dedi.

Tabata'yla ilgili olarak basında yer alan transfer haberlerinden rahatsızlık duymadıklarını kaydeden Kızıl, "Bizi rahatsız eden bir durum yok. Spor kamuoyunun gündeminde Tabata'nın Galatasaray'da çok rahatlıkla oynayacağı yönünde görüş ver. Adnan Polat'ın hayran kaldığı görüşü var. Aziz Yıldırım'ın da Tabata'yı sevdiğini duyuyoruz. Trabzonspor yöneticileri yanıma gelerek Tabata'yı esprili de olsa istediler. Bir kere, futbolcumuzun beğenilmesi kadar hoş bir şey yok. Bunda bir zarar yok. Tabata, önce 'Gaziantepspor'u UEFA'ya götüreyim' diyor. Ne Tabata ne biz bu dedikoduları ciddiye almıyoruz. Beğenilmenin hiç bir zararı yok. Hakikaten tek tek irdelediğimiz zaman, yabancı oyuncularımız özellikle her takımda rahatlıkla oynayacak kalitededir" diye konuştu.

Gaziantepspor'un gol yollarında sıkıntısı bulunduğunu ve bu sıkıntıyı aşmak için devre arasında çalışmada bulunacaklarını ifade eden Kızıl, şunları söyledi:

"Forvet ayağında Beto'nun ligin başında sakatlanacağını hesaplayamadık. Bunu devre arasında telafi edeceğiz. Defansımız ve orta sahamız iyi. Ayağımız ve gövdemiz var, başımızla ilgili sorunumuz var. Yani forvette sıkıntımız var. Beto'nun sakatlığının eksikliğini hissediyoruz. Eduardo'dan henüz beklenilen randımanı alamadık, Beto'nun yokluğunda. Bu da forvet yolunda sıkıntımız olduğunu gösteriyor. Devre arası bizim için fırsat olabilir. Gol yollarındaki sıkıntımızı yabancı bir futbolcuyla gidermeyi düşünüyoruz."

Kızıl, Fortis Türkiye Kupası'nda da iddialı olduklarını dile getirerek, "Kupada zor bir gruba düştüğümüzü düşünüyorduk. Trabzonspor'u yenerek bunu kolaya çevirdik. Trabzonspor'u yenmek bizim için avantaj oldu. Gruptan çıkacağımıza umuyorum. Kupada yolumu açık diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Anadolu takımlarının birinci hedefinin ligde kalmak olduğunu, ancak Gaziantepspor'un daha üst sıraları düşünerek sezon başında çalışmalarda bulunduklarına dikkat çeken Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim yaptığımız bütçe ve transfer politikası hedefimizin yüksek olduğunu göstermektedir. İlk yarı hedefimiz sezon başında da 30'du, şimdi de 30. Bulunduğumuz konum itibarıyla bu hedefimizden vazgeçmedik. Bizim bu sezon için gösterdiğimiz çaba, hedefimizin ne olduğunu az çok gösterdi. Bizim hedefimiz şudur, dedirtecek bir kaç maçı alamadık. Bizim hedefimiz ilk 5'in arasında yer almak ve kupada da final oynamaktır. Şu anda ilk 11 kadromuzla oynadığımız zaman yenemeyeceğimiz takım yok."

Kızıl, Kamil Ocak Stadı'nın yerinin değiştirilmesi konusundaki çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?