6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor'a Konyaspor çelmesi

Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Konyaspor'a mağlup olan Gaziantepspor, bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini alırken, ligdeki hedefleri yolunda önemli puanlar kaybetti.


Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, bu yıl kendi sahalarında ilk mağlubiyeti almanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Özellikle geçen yıl göreve geldiğimiz günden itibaren kendi sahamızda aldığımız ilk mağlubiyet. Rakip Konyaspor'u kutluyorum ama biz kendi kendimize yenildik. Göbeği kalabalık tutan bir ekibe karşı atak geliştirmeye çalıştık. Hafta başından beridir teknik heyet olarak sorunları aşmaya çalıştık ama başaramadık. Belki bu sene oynadığımız müsabakalar içinde en az pas yaptığımız bir müsabakaydı. Dolayısıyla mantalitemizin dışına çıktığımızda bu skor kaçınılmaz oluyor. Dolayısıyla haklı bir mağlubiyet aldılar. Maçın gündüze alınması da nerden kaynaklandı bilmiyorum ama tenkit edilmelidir. Bu durum, Konyaspor'u da etkiledi ama bizi daha çok etkiledi. Ivan De Souza gibi neredeyse maçın kontrolünü elinde tutan bir futbolcumuzun olmaması bizim içinde kayıptı. Ama bunlar bahane olamaz. Biz kendi mantalitemizin dışına çıktık ve kendi kendimize yenildik" dedi.


Sağlam, ilk onbirdek sahaya çıkan Bekir hakkındaki sorulara ise, "Ivan De Souza'nın sakatlığından dolayı oynattığımız arkadaş maç öncesi fikrimizde iyiydi. Ancak maç sonrası biz de gördük ki iyi bir seçim yapamadık" cevabını verdi.


Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise milli maç nedeniyle ligi verilen arayı çok iyi değerlendirdiklerini belirterek, "Milli maçtan dolayı lige verilen ara bize katkı sağladı. Turnuva maçlarına katılmıştık oradaki çalışmalar bu günkü sonucun bir işaretiydi. Pozitif oynadık ve alan kapatmaya çalıştık. Biz oyunu daraltıp daha çok kontraya dayalı bir oyun sergilemeye çalıştık. Buradan aldığımız 3 puan bize katkı sağlayacak önümüzdeki haftalar için. Çünkü, içeride ve dışarıda Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını kaybetmiştik. Ama mutlaka bu çalışmalarımızın karşılığını alacağımız maçlar olacaktı. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, ligin üst sıralarında bulunan takımlarla aramızda ciddi bir uçurum yok. Sadece bir anlayış farkı var" dedi.
Bulak, Gaziantepsporlu tecrübeli futbolcuları dar alana çekerek etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Biz tabi öncelikle gol yememeyi hedeflemiştik. Çünkü Gaziantepspor'dan gol yerseniz büyük alanda riskli oynamaya çalışacaksınız. Geniş alanda hünerli oyuncuları tabii ki çok. Özellikle oyunu domine edecekler ve baskı sağlayacaklar. Gol yemeyip direnç gösterince dar alana çekildiğinizde bu etkili oyuncular tabi ki bunalacaklar. Pres karşısında da teslim olacaklar. Bizim bugünkü öncelikli amacımız buydu. Bu oyuncuları dar alana çekip oynatamamaktı. Ama burada anti futbol değil kesinlikle oyunu daraltarak orta oyunu amaçladık. Sonuç olarak bunu başardık" diye konuştu.


Gaziantepsporlu Mehmet Polat ise istedikleri futbolu sergileyemediklerini belirterek, "Konyaspor bizden daha disiplinli tam takım oyunu oynadılar. Biz istediğimiz oyunumuzu sergileyemedik. Olmadı ve girdiğimiz pozisyonları da değerlendirseydik daha farklı olabilirdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 18:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?