4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor'da Afanou krizi

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Afanou'nun eşinin rahatsızlığı nedeniyle Fransa'ya gideceğini belirterek, "Bu süre zarfında Gaziantepspor'da kalmak ya da gitmek istediğini bize net bir şekilde bildirecek" dedi.

Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Teknik Direktör Mesut Bakkal ve Afanou ile birlikte kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Afanou'yu takımda görmekten memnun olduklarını belirterek, "Afanou'nun eşinin rahatsızlığından dolayı Konyaspor maçında da sorun çıkmıştı. Bu duruma saygı duymak gerekiyor. Eşi gerçekten rahatsız, Allah acil şifalar versin. Bu nedenle Afanou, Türkiye'de rahat edemiyor. Bu sabah yönetim kurulu arkadaşlarımız ve hocamızla da bu konuyu görüştük. Bizim ondan memnun olduğumuzu belirterek, kalmasını istedik. Kulübe faydalı olması için özellikle ben istedim. Bir insanı zorlayarak tutamazsınız. Eşinin rahatsızlığından dolayı kendisi bizden 3 günlük izin isteyerek Fransa'ya gitmek istiyor. Bu süreden sonra kalacağını ya da kalmayacağını bizlere bildirecek. Ancak bizim amacımız takıma yararlı olan birinin burada kalmasıdır" dedi.

Başkan Kızıl, devre arasına kadar Afanou'nun kalması konusunda ısrarcı olduklarını da ifade ederek, "Transfer sezonunun kapanmasına az bir süre kaldı. Bu zaman zarfında sağlıklı bir transfer yapamayabiliriz. Bu nedenle Afanou'dan devre arasına kadar kalmasını istiyoruz. Yinede bizim kendimize göre önlemlerimiz de var. Afanou'dan boşalacak yer için görüştüğümüz futbolcular da var. Ama biz kendisinin kalmasından yanayız" diye konuştu.

Teknik Direktör Mesut Bakkal ise, Bursa'da yaşanan talihsiz olayın ardından Afanou'ya gerekli cezanın verilmesi konusunda kulüp yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, "Ben burada takım yönetiyorum. Yöneticilerle bir istişaremiz oldu bu konuyla ilgili. Bu konunun cezasız kalmaması konusunda karara vardık. Afanou'nun bu takımda kalması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ama burada takımın yönetiminin bazı yaptırımları uygulaması için disipline ihtiyacı var. Bu da Afanou'ya uygulandı" şeklinde konuştu.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Afanou ise, Fransa'ya gitmesinin en büyük nedeninin eşinin rahatsızlığı olduğunu dile getirerek, "İnkar etmiyorum. İkinci gidiş sebebim bazı telefonlar aldım. Fransa'da bazı görüşmelerim olacak. Menajer ve kulüplerle yapacağım görüşmeler var. 3 günlük sürede bunları halletmeye çalışacağım. Pazartesi günü de gelerek Gaziantepspor'da kalıp kalmayacağımı yöneticilere bildireceğim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 19:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?