6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor'da Konyasyor mesaisi

Turkcell Süper Lig'in flaş takımı Gaziantepspor, kendi evinde oynayacağı Konyasyor maçı hazırlıklarına start verdi.

Celal Doğan Tesisleri'nde Konyaspor maçı hazırlıklarına başlayan Kırmızı-siyahlı ekipte moraller yüksek. 6 haftada 13 puan toplayarak ligde 3. sıraya yükselen Gaziantepspor Konyaspor maçına 3 puan için çıkacak.
Gaziantepsporlu futbolcu Mehmet Yozgatlı, başarılarının kesinlikle sürpriz ya da tesadüf olmadığını belirterek, "Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Hem burada hem de İtalya'da çok iyi hazırlandık. Yoğun çalışmalarımızın ardından meyvelerimizi topluyoruz. Gerçekten iyi bir takım olduğumuzu sezon başında da söylemiştik. Bunu da yavaş yavaş göstermeye başladık. Şuanda takımın tam olarak oturmadığını da düşünüyorum. Eksikliklerimiz tamamen giderdikten sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yozgatlı, sezon başından bu yana sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle boşalan yerlerde görev alan futbolcuların da başarılı bir oyun sergilediğini ifade ederek, "Maalesef sakatlıklar her takımda görülebiliyor. Bu bizde de çok yaşandı. Ancak cezalı ya da sakatlı olan arkadaşlarımıza rağmen çalışmalarımıza ara vermeden aynı şekilde devam ettik. Kimse moralini bozmadan en iyi şekilde performansını sergiliyor. Bugün ben ya da başka bir arkadaşımızın yerine forma giyen arkadaşlar oynamayan kişiyi aratmamaktadır. Takımdaki tüm arkadaşların başarılı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Anadolu takımlarının ligdeki başarılarına da değinen Mehmet Yozgatlı, "Anadolu takımlarının yükselişini her şeye bağlayabilirsiniz. Ancak öncelikli olarak tecrübe olduğunu düşünüyorum. Bilindiği gibi İstanbul takımları hem Avrupa'da oynuyor ve her sene şampiyonluk yolunda ilerleyerek biraz daha fazla tecrübeye sahipler. Ama artık Anadolu takımlarının da tecrübeli olduklarını düşünüyorum. Yapılan transferler veya hoca seçimleri olsun Anadolu takımlarının bu yıl daha başarılı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konyaspor maçını kazanarak seriye devam etmek istediklerini anlatan Yozgatlı, "Biz bu maçı kazanmak istiyoruz. Sonuçta iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Konyaspor gerçekten çok iyi bir takım ancak iyi konsantre olup maç saatine kadar iyi hazırlanmak istiyoruz. Bu maçtan sonra Trabzonspor ve Galatasaray gibi üçlü rakiplerimiz var. Bunlara da iyi hazırlanıp galip gelerek yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Gaziantepsporlu milli futbolcu Mehmet Polat ise başarıyı oluşturulan kaliteli ve iyi bir kamp denemi sayesinde elde ettiklerini belirterek, "Takımımızın kalitesi iyi bir kamp, futbolcular arasındaki özveridir. Bunlar beraberinde başarıyı getirmektedir. Bu başarıyla birlikte zevk veren bir futbol sergiliyoruz. Ayrıca takımımıza kazanç sağlamaktadır. İç ve dış ortamlarımız tamamen birbirine uygun ve iyi bir ekip haline geldik. Ne kadar iyi bir takım kurarsanız kurun içerdeki ilişkiler iyi olmayınca başarılı olamazsınız. Ancak bizde teknik heyet, yönetim ve futbolcular tamamen bir uyum içerisinde. Böyle devam ederse tabi ki başarımız devam eder. Alınan sonuçlarda da görünüyor zaten. 6 haftada 13 puan inşallah böyle devam eder" dedi.

Anadolu takımlarının bu sezona çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Polat, "Bu sene baktığımız zaman Anadolu takımlarının hepsi kaliteli bir takım oluşturmuşlar. Tabi ki Anadolu takımlarında özveri biraz daha fazla. Önceki yılarda yaşanan sıkıntıları yaşamamak için biraz daha hassas davranarak ekiplerini kuruyorlar. Bu nedenle yapılan transferlerde seçici oluyorlar. Transferleri ince eleyip sık dokuyarak transferlerini gerçekleştirmektedirler" diye konuştu.
Kendi seyircileri önünde Konyaspor maçından 3 puan almak istediklerini anlatan Polat, "Güzel futbolumuzu sürdürmek istiyoruz. Önümüzde Konyaspor maçı var ve bunu kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Özellikle ben kendim şunu söylüyorum; biz 11 kişi sahaya çıkıyoruz ancak 12 kişi olmak istiyoruz. Kendi taraftarlarımızla birlikte sahada mücadele etmek istiyoruz. Bizim için önemli olan büyük takımlar değil de Anadolu takımları bizim için rakiptir. Bu maçlarda ne olursa olsun bizleri desteklemeye gelsinler. Biz kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kolay kolay puan vereceğimizi sanmıyorum. Ancak taraftarımızın desteğini alırsak daha rahat maçlar oynayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:31:33
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 09:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
junınho IP: 88.227.95.xxx Tarih : 10.10.2008 10:33:12

sezon başında nurullah sağlam tabatanın alınmasına sıcak bakmamıştı ama şu an görüyoruz ki bu liğin en kaliteli isimlerinden.gidişat çok iyi,başkanımız ve yönetime tşk ediyorum kararlılıklarından ve asil duruşlarından dolayı gönlüm rahat,çünkü şampiyonluk satanlara benzemiyorlar(anlayan anladı). bu takımın önü masa başında kesilmezse,yeşil sahada bu takımı zor durdururlar bu sene...