6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor'da moraller bozuk

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Galatasaray'a mağlup olan Gaziantepspor'da üzüntü hakim.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında çok erken goller yediklerini belirtti. Kızıl, Galatasaray karşısında erken yedikleri gollerin kurbanı olduklarını kaydederek, "Karşılaşma mücadele yönünden üst düzeyde oldu. Temposu yüksek olan maçta erken gol yedik ve skoru lehimize çeviremedik" dedi.

Tabata ile ilgili transfer dedikoduları çıkarıldığına da değinen Kızıl, "Bizim satılık oyuncumuz yok. Tam tersine devre arasında kadromuza takviye yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam da maç başında çok top kaybı yaşadıklarını ifade ederek, "Erken gelen goller sebebiyle oyun disiplininden uzaklaştık. Erken toparlandık ama ilk yarı planlarımızın dışına çıktık ve devreyi 2-1 geride kapattık. İkinci yarıya de net başlayamadık. Çok top kaybı ile başlamamız en önemli mağlubiyet nedeni oldu. Ali Sami Yen Stadı'nda bu kadar pozisyona girip atamazsanız, mağlubiyet de kaçınılmaz olur. Ama sonuçta seyir zevki yüksek bir maç oldu. Televizyon ile tribünde maçı izleyenlerin iyi bir maç izlediğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu sene matematiksel olarak bir hedefimiz yok. Bunu oyuncularımıza da söylüyorum. Bu sene spor kamuoyunun gönlünde bir yer edinip, bunu zaman içinde mesken edinmek istiyoruz. Ligde iyi futbol oynayan ekipler arasındayız, spor yorumcuları da bizi seyretmekten keyif aldıklarını söylüyorlar. Bu bizim için gurur verici. Hem iyi mücadele edip hem de topu olumlu kullanırsak sezon sonunda ligi iyi yerde bitirtiriz."

Kırmızı-siyahlı futbolcu Tabata ise Galatasaray'ın yakaladığı pozisyonları çok iyi değerlendirdiğini dile getirerek, "Biz ise yakaladığımız pozisyonları cömertçe harcadık. Bunun sonucunda da mağlup olduk. Galatasaray da perşembe günü maç yapmıştı. Hatta bizden de sonra yaptılar. Eşit şartlarda mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bugün maçın sonucunu ilk 10 dakikada yediğimiz iki golün belirlediğini düşünüyorum. O gollerle moralimiz bozuldu ve toparlamakta güçlük çektik" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Gaziantepsporlu futbolculara bugün izin verildiği ve yarın saat 14.00'de Celal Doğan Tesisleri'nde toplanarak çalışmalara başlayacakları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?