6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantepspor'dan transfer bombası

Gaziantepspor, Brezilyalı orta saha oyuncusu Rodrigo Barbosa Tabata ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Celal Doğan Tesisleri antrenman sahasında düzenlenen imza töreninde 28 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Tabata, kendisini 3 yıllığına Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza törenine Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ve yönetim kurulunun yanı sıra çok sayıda taraftar da katıldı. Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, imza töreninde yaptığı açıklamada, Tabata'nın transferini gerçekleştirmek için büyük uğraş verdiklerini belirterek, "Tabata ile görüşmelerimize 3 ay önce başladık. Bu oyuncuyu Brezilya'daki bazı kulüplerin yanı sıra Japonya ve birçok Avrupa kulübü de istedi. Bu transferi gerçekleştirmek için çok büyük bir uğraş verdik. Taraftara kongrede 'Tabata ya gelecek ya gelecek' diye söz vermiştim. Bu sözü yerine getirdiğim için mutluyum. Böyle bir oyuncuya formamızı giydireceğimiz için heyecanlı ve mutluyum. Tabata'ya, bizim için çok kutsal olan kırmızı-siyah forma renklerimiz çok yakışacak. İnşallah Tabata da kendisinden bekleneni verir, bizi mutlu eder, gururlandırır" diye konuştu.

Bu sene nokta transferler yaptıklarını söyleyen Başkan Kızıl, "Bu sene nokta transferler yaptık. Takıma katkı sağlayacak, başarıya aç, futbola gönül veren, takıma uyum sağlayabilecek, iyi oyuncuları renklerimize bağladık. Rastgele transfer yapmadık. Bu sezon iyi bir kadro kurduk, çok iyi bir Gaziantepspor geliyor. Yönetim olarak Gaziantepspor efsanesini geri getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kurduğumuz bu kadronun ligde ses getireceğine inanıyoruz" dedi.

Brezilyalı oyuncu Tabata ise, Türk futbolu hakkkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ve teklifi kabul etmeden önce Türk futbolu ve Gaziantepspor hakkında Santos'tan takım arkadaşı Maldonado ile Alex'ten bilgi aldığını belirterek, "Ben Pele'nin 10 numara giydiği bir takımdan, 10 numara giyerek buraya geldim. Kendime güveniyorum. Benden beklentilerinin fazla olduğunun farkındayım. Üzerimde bir baskı hissetmiyorum. Ofansif oynayan, yüzü sürekli kaleye dönük, mücadeleci, savaşmayı seven, gol atmayı seven bir futbolcuyum. Her yıl 10 gol atıyorum, burada da hedefim 10 gol ve üzeri olacak" diye konuştu.

Tabata, havalimanında taraftarların kendisine gösterdiği ilginin kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, "Bu yaşadıklarım beni başarılı olmaya itecek. Kendimi takımıma daha iyi vereceğim" dedi.

Konuşmaların ardından Tabata, kendisini 3 yıllığına Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreni sonrası taraftarlar, Tabata'yı taraftarlar omuzlarına alıp tezahürat yaparken, Brezilyalı oyuncu da taraftarlara bol bol imza dağıttı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 19:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?