5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'te 61 kilo eroin ele geçirildi

Gazantep'te uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik olarak gerçekleştirilen ''Tuşpa-1'' operasyonunda, piyasa değeri 600 bin Euro olan 61 kilo 360 gram eroin ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Van'dan Gaziantep'e uyuşturucu madde getirileceği ihbarının alınması üzerine, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortak bir çalışma yürüttü. Yaklaşık 1 ay süren istihbari çalışmalar sonucunda, Van'dan bir kamyonla yola çıkan Ömer A. ve Tuncer Ş., Gaziantep kent girişinde durduruldu. 

Durdurulan kamyonda, narkotik polis köpeği Kumpas'ın da katıldığı arama sonucunda, koltukların arka kısmında zula diye tabir edilen gizli bölmelere saklanmış vaziyette 120 paket halinde 61 kilo 360 gram eroin bulundu. Kamyonda bulunan Ömer A. ve Tuncer Ş. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yılmaz, 2006 yılı içerisinde yapılan operasyonlarda Gaziantep'te 414 kilo eroin ele geçirildiğini kaydederek, ''Gaziantep dışında diğer illerde yapılan operasyonlarda da 600 kilo eroin yakaladık. Arkadaşlarımız başarılı bir çalışma yürütmüşlerdir. Hepsini kutluyorum'' dedi. 

Gaziantep'te ele geçirilen 61 kilo 360 gram eroinin İran'dan Türkiye'ye sokulduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
''Yapılan çalışmalar sonucunda Van'dan batı illerine uyuşturucu madde götürüleceği bilgisine ulaştık. Konuyla ilgili Erzincan Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda 2 kişiyi 61 kilo 360 gram eroin ile birlikte ele geçirdik. Kanunsuzluğu kendilerine meslek edinmiş ve insanlık suçu olarak değerlendirdiğimiz uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek."
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 13:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?