6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te aşı çalışmaları

Aşı Haftası dolayısıyla Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından çalışmalarda bulunuldu.

Çalışmalar kapsamında Şehitkamil ve Şahinbey Sağlık Grup Başkanlıkları Gezici Mobil araçlarıyla 5 yaş altı eksik aşılı çocuklar tespit edilerek eksik olan aşıları yapıldı. Şehrin birçok noktasına aşı haftası ve aşının önemi ile ilgili bez afişler asılarak hafta ile ilgili afiş ve broşürler sağlık ocaklarına dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Müftülüğü’ne “Aşı ve Aşılamanın Önemi” ile ilgili bilgi notu gönderildi.

Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Salman Koçakgöl, aşıya olan farkındalığın artırılmasına ve halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtti. Genişletilmiş Bağışıklama Programı hakkında bilgi veren Dr. Koçakgöl, aşı ile korunulabilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesi için aşılamanın önemini detaylarıyla anlattı. Dr. Koçakgöl; dünyada 2002 yılında aşı ile korunulabilen hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında bir milyon 400 bin çocuğun öldüğünün tahmin edildiğini ve bunların 600 bininin kızamık, 350 binin menenjit enfeksiyonu, 230 bininin boğmaca, 200 bininin tetanoz ve 2 bininin ise diğer hastalıklar nedeniyle gerçekleştiğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Türkiye'de yalnızca aşı uygulanması sağlanarak her yıl yaklaşık 40 ile 50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümünün önüne geçildiğini ifade eden Dr. Koçakgöl, anne ve babaların aşı takvimine uymaları gerektiği mesajını verdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?