4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te eğitim sancılı başlayacak

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te toplam 702 derslikli 32 ilköğretim okulunun hizmete kazandırılmasına rağmen ilköğretimde 4 bin 223, ortaöğretimde ise 612 dersliğe daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.


Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi değerlendirmede bulunan Vali Süleyman Kamçı, “2007-2008 öğretim yılına toplam 731 okulda 11 bin 587 öğretmen ve 373 bin 415 öğrenci ile başlıyoruz. Bu eğitim-öğretim yılı için, toplam 702 dersliği kapsayan 32 ilköğretim okulu hizmete kazandırılmıştır. Bölgenin en büyük sanayi ve ticaret merkezi olarak, ilimizin son yıllarda aldığı hızlı göç, nüfus yoğunluğu ile birlikte öğrenci sayısının da artmasına neden olmuştur. Sınıf mevcutlarını standartlara çekmemiz için ilköğretimde 4 bin 223, ortaöğretimde 612 dersliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Hedefimize ulaşmak için, kuşkusuz yeni yatırımlar yapılması, eğitim alanındaki altyapı eksiklerinin hızla tamamlanması ve mevcut okulların da ihtiyaca cevap verecek şekilde iyileştirilmesi zorunludur" dedi.


Çocuklara ve gençlere çağdaş bir eğitim vererek, Türkiye'yi daha aydınlık ve çağdaş günlere ulaştırabilmek için imkanı olan herkesi eğitime katkıda bulunmaya davet eden Kamçı şunları ifade etti;
"2007-2008 öğretim yılını açarken, Büyük Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' şeklinde seslendiği, milli eğitimimizin temel direği olan öğretmenlerimize, başarılı ve verimli bir öğretim yılı diliyorum. Öğrencilerimize de eğitim alanında Gaziantep'e yakışır bir başarı tablosunun ortaya çıkarılmasında en büyük görevin kendilerine düştüğünü hatırlatarak, başarılar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 13:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?